Van Aert ziet sprintkans door vingers glippen in dertiende Tour-etappe

Van Aert ziet sprintkans door vingers glippen in dertiende Tour-etappe

Wout van Aert is in de dertiende etappe van de Tour niet aan sprinten toegekomen. De winnaar van de rit over de Ventoux raakte ingesloten en kon niet voor de prijzen meedoen.

Het eerste koersuur werd door de aanvallers wederom fel betwist. Uiteindelijk lukte het drie renners om in de vlucht van de dag te komen. De sprintersploegen namen vervolgens de controle richting Carcassonne over, met ook Team Jumbo-Visma aandachtig in de voorste gelederen van het peloton. Ondanks wat nieuwe aanvalspogingen en een grote valpartij, veranderde dat beeld amper.

In de finale ging het tempo vanwege het gevaar op waaiers de hoogte in, maar Team Jumbo-Visma liet zich niet uit het veld slaan. In de sprint zag Van Aert in de verte Mark Cavendish zijn vierde etappezege boeken.

"Het was het vandaag net niet, jammer genoeg."

Wout van Aert

“Het was een stressvolle dag”, vertelt de nationale kampioen van België. “Het doel was om Jonas goed vooraan te houden en zelf een sprint te rijden. Ik had gehoopt op wat meer actie, maar daar was de wind niet sterk genoeg voor. Op twee à drie kilometer van het einde werden Mike en ik een beetje overvleugeld en op vijfhonderd meter van de meet raakte ik weer ingesloten. Het was het vandaag net niet, jammer genoeg. En voor wat Cavendish allemaal doet, kan ik alleen maar respect hebben.”

Ploegleider Grischa Niermann was na afloop opgelucht. “We zijn de dag goed doorgekomen. Het is jammer dat Wout ingesloten raakte, want we hadden graag met hem de sprint gereden. De Tour is en blijft super hectisch, dat zag je vandaag wel weer met die valpartijen en de kans op waaiers. Morgen maakt een vluchtersgroep een goede kans, ondanks dat het weer een zware etappe gaat zijn. En wie weet mengen de klassementsmannen zich ook nog in de strijd.”

 / 

Gerelateerde updates