Van Agt sterk in tweede etappe, maar moet Tour beëindigen na val

Van Agt sterk in tweede etappe, maar moet Tour beëindigen na val

In de tweede etappe van de Tour de France Femmes reed Team Jumbo-Visma Women een attente wedstrijd. Eva van Agt maakte deel uit van de kopgroep, maar de 26-jarige renster kwam hard ten val in de laatste afdaling. Van Agt werd afgevoerd en wordt momenteel onderzocht in het ziekenhuis. Kopvrouw Riejanne Markus kwam net na de groep der favorieten over de streep.

De tweede etappe van de Ronde van Frankrijk voor vrouwen bracht het peloton van Clermont-Ferrand naar Mauriac. Onderweg kregen de rensters zes hellingen voorgeschoteld van respectievelijk vierde, derde en tweede categorie.

Een duo bestaande uit Georgia Williams en Hannah Ludwig reed een lange tijd voorop. Hun vluchtpoging eindigde op de derde beklimming van de dag, de Côte des Plaines. Na de samensmelting ging Yara Kastelijn in de aanval. Van Agt maakte samen met Anouska Koster de oversteek naar de leidster. Het drietal kwam samen over de voorlaatste beklimming van de dag, waarna een verraderlijke afdaling volgde onder natte omstandigheden. Tijdens de afdaling kwam Van Agt hard in aanraking met een vangrail. De Nederlandse werd meteen omringd door haar ploegleiders en medische staf.

Race coach Carmen Small: “We waren gelukkig snel bij Eva. Ze was op dat moment bij bewustzijn. Eva is met een ambulance, onder begeleiding van onze ploegarts en een ploegleider, naar het ziekenhuis gebracht. Daar zal ze verder onderzocht worden.”

Tour de France Femmes avec Zwift

Stage 2

Gerelateerde updates