Van Baarle bekroont ploegenspel Team Jumbo-Visma met Nederlandse titel

Van Baarle bekroont ploegenspel Team Jumbo-Visma met Nederlandse titel

Dylan van Baarle is de nieuwe Nederlands kampioen. In de finale reed hij weg uit de kopgroep, waarna hij zijn handen in Sittard-Geleen in de lucht mocht steken. Olav Kooij werd knap tweede na een lange dag in de vlucht.

Van Baarle is in de wolken met zijn titel. “Ik ben heel blij met deze zege. Het is een droom om in het rood-wit-blauw naar de Tour de France te gaan. Na een mislukt voorjaar en veel pech, is dit wel heel fijn. In de Dauphiné ging het al lekker en op het trainingskamp in Tignes heb ik echt de puntjes op de i kunnen zetten. Ik kan niet meer dan tevreden zijn met deze zege.”

De Nederlander legde de basis voor zijn eerste titel op de weg met een slimme en doordachte aanval in de slotkilometers. “Op gevoel koos ik het juiste moment uit voor mijn aanval. Mathieu van der Poel was al zo vaak gegaan, dus ik was niet verbaasd dat hij een keer niet volgde. Als hij volle bak op de klimmetjes aangaat, kan ik niet volgen. Dus ik moest het wel zo uitspelen. En vooral ook slim zijn. Ik weet heel goed van mezelf wat ik wel en niet kan.”

"Deze zege is ook voor mijn ploeggenoten."

Dylan van Baarle

De winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad is complimenteus over de wijze waarop Team Jumbo-Visma in de zomerse weersomstandigheden opereerde. “Olav moest op de klimmetjes proberen Mathieu te volgen en dat deed hij. Dat is echt sterk. Olav had met Robert Gesink een supergoede locomotief in de kopgroep. Daarachter schoven we altijd mee met verschillende jongens. Het is ook teamwork geweest, want zonder hulp had ik het nooit kunnen klaren. Deze zege is ook voor mijn ploeggenoten.”

Kooij werd achter de primus knap tweede. Ook hij prijst het teamwork van de geel-zwarte equipe. “Het was echt een zware strijd, ook vanwege het heel warme weer. We hebben attent gekoerst en ik ben blij dat ik mee zat. Robert heeft in de kopgroep goed werk gedaan. We hebben als ploeg gewonnen en als sterk blok gereden. Het is perfect uitgespeeld.”

Voor Van Baarle is het na de winst in de Omloop Het Nieuwsblad zijn tweede overwinning van het seizoen. De zegeteller van Team Jumbo-Visma staat nu op 42.


 / 

Gerelateerde updates