Van Bekkum schenkt Team Visma | Lease a Bike Development nieuwe eindzege in Ronde de l’Isard

Van Bekkum schenkt Team Visma | Lease a Bike Development nieuwe eindzege in Ronde de l’Isard

Darren van Bekkum heeft de Ronde de l’Isard op zijn naam geschreven. Nadat de 22-jarige Nederlander gisteren de leiderstrui veroverde, kwam zijn eindwinst niet meer in gevaar in de slotetappe. Van Bekkum volgt zo Johannes Staune-Mittet op als winnaar van de Franse rittenkoers. Ploeggenoot Menno Huising mocht als derde mee op het eindpodium.

Met de etappe naar Saint-Girons stond er nog een zware opdracht te wachten voor klassementsleider Van Bekkum. Het Team Visma | Lease a Bike Development-talent veroverde op zaterdag de gele leiderstrui na zijn zege in de koninginnenrit met aankomst op Plateau de Beille.

De vlucht van de dag - die geen bedreiging meer vormde voor het klassement - had een lange tijd zicht op de dagzege. Op enkele kilometers van de aankomstlijn werd de laatste vluchter ingerekend door de achtervolgende groep met daarin Van Bekkum en Huising. Het duo van Team Visma | Lease a Bike Development bereikte zonder kleerscheuren de finish. Huising werd uiteindelijk tiende, waardoor hij als derde mee mocht op het eindpodium. Van Bekkums voorsprong in het klassement kwam nooit in gevaar. Hij volgt Staune-Mittet - die dit seizoen de overstap maakte naar de WorldTour-formatie - op als winnaar van Ronde de l’Isard. Naast de eindzege won Van Bekkum ook het bergklassement. Team Visma | Lease a Bike Development won het ploegenklassement.

"Dat Menno naast me stond op het eindpodium maakte het des te mooier"

Darren van Bekkum

“Ik voelde me erg goed vandaag”, reageert Van Bekkum na afloop. “Voor de start van deze rit wisten we wat er ons te wachten stond. Het was een korte etappe, dus het ging er hard aan toe vanaf de start. Er kwam uiteindelijk een kleine groep voorop te zitten, dat was de perfecte situatie voor ons. Zelf sprintte ik onderweg nog voor de bergpunten, wat me ook nog de winst in het bergklassement opleverde. Daarna was het aftellen naar de finishlijn.”

“Voor de start van deze rittenkoers was het een doel van me om een goed resultaat te behalen in het klassement. Om hier te kunnen winnen is misschien wel beter dan gehoopt, dus ik ben enorm tevreden met deze zege. Dat Menno naast me stond op het eindpodium maakte het des te mooier. Hij is een goede vriend van me. Elk seizoen spenderen we veel tijd samen tijdens de wedstrijden. Ik ben ook erg blij voor hem.”

Ploegleider Sierk Jan de Haan blikt trots terug op de eindzege van zijn renner. “Ook vandaag was het een korte, maar lastige etappe. Ons doel was om een vier-, of vijftal renners te laten wegrijden en dat lukte ook. In het peloton voerden we de controle uit met verve. Zowel Tomos Pattinson als Jonas Høydal verrichten alwaar fantastisch werk om Darren en Menno in een goede positie te houden. De eindzege van Darren, de derde plaats van Menno en de zeges in het berg- en ploegenklassement zijn ronduit geweldig.”

Foto's: Florian Frison

Ronde de l'Isard

Stage 5

Uitslag
Klassement

Uitslag

1
Joseph Pidcock
Trinity Racing 03:28:02
2
Oliver Stockwell
CTF Victorious +00:00:00
3
Zac Marriage
Team BridgeLane +00:00:00
10
Menno Huising
Team Visma | Lease a Bike Development +00:00:00
12
Darren van Bekkum
Team Visma | Lease a Bike Development +00:00:00
40
Tomos Pattinson
Team Visma | Lease a Bike Development +00:04:43
42
Jonas Kind Høydahl
Team Visma | Lease a Bike Development +00:04:43

Klassement

1
Darren van Bekkum
Team Visma | Lease a Bike Development 17:37:11
2
Jarno Widar
Lotto Dstny Development Team +00:01:46
3
Menno Huising
Team Visma | Lease a Bike Development +00:01:52
21
Jonas Kind Høydahl
Team Visma | Lease a Bike Development +00:23:08
29
Tomos Pattinson
Team Visma | Lease a Bike Development +00:32:19

Gerelateerde updates