Van Belle geeft visitekaartje af in eerste etappe Coppi e Bartali

Van Belle geeft visitekaartje af in eerste etappe Coppi e Bartali

Loe van Belle is de eerste etappe van de Coppi e Bartali op een knappe vierde plek geëindigd. De 21-jarige renner van het Jumbo-Visma Development Team, die in de Italiaanse rittenkoers namens de hoofdmacht koerst, kon op het heuvelachtige parcours mee met de besten en hoefde in de sprint van het peloton slechts twee renners voor zich te dulden. De ritzege ging naar Remi Cavagna, die solo over de streep kwam.

De Wielerweek van Coppi en Bartali begon met een 168 kilometer lange etappe van en naar Riccione. Na een razendsnelle openingsfase slaagden vijf renners erin weg te geraken uit het peloton. Het kwintet kreeg een maximale voorgift van zeven minuten, maar die ruime voorsprong bleek niet aan hen besteed.

Op de vierde en laatste klim versnelde Cavagna en zijn aanval bleek een succesvolle. Hoewel Team Jumbo-Visma het gat in de slotfase nog probeerde te dichten, kwam de voorsprong van de Fransman niet meer in gevaar. Dertig seconden achter de ritwinnaar sprintte Van Belle naar plek vier.

"Ik ben hier zeker tevreden mee", vertelt Van Belle na afloop. "Van tevoren hadden we bedacht: als ik bij kan blijven op de klimmetjes ga ik proberen te sprinten. Ik wist dat ik één van de snellere mannen zou zijn, aangezien de grote namen de klim waarschijnlijk niet zouden overleven. Dat was gelukkig ook zo."

"Tegen Remi was nauwelijks iets te doen vandaag"

Loe van Belle

Van Belle was naar eigen zeggen niet in staat om Cavagna te volgen op het moment dat hij ervandoor ging. "Ik zag hem gaan en hij had al heel snel een groot gat. Zelf moest ik alle zeilen bijzetten om bij te blijven, terwijl de andere jongens niet in de positie zaten om te reageren. Uiteindelijk heeft de ploeg kneiterhard op kop gereden, maar tegen Remi was nauwelijks iets te doen vandaag."

Ploegleider Robert Wagner vindt het een knappe prestatie van de toekomstig prof. "Loe heeft het heel goed gedaan. Hij wilde zich mengen in de sprint en eindigde daarin knap als derde."

Volgens Wagner zijn er de komende dagen nog genoeg kansen om een mooi resultaat te boeken. "We hebben een jonge ploeg die in de breedte heel sterk is. Het belangrijkste is dat we leren en ervaring opdoen. Mits we alle dingen goed doen, kunnen we hier echt om de winst strijden."

 / 

Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Stage 1

Gerelateerde updates