Van Dijke in de aanval in zware etappe Ronde van Polen

Van Dijke in de aanval in zware etappe Ronde van Polen

Team Jumbo-Visma heeft zich in de derde etappe van de Ronde van Polen van voren laten zien, maar kon in de finale uiteindelijk geen rol van betekenis spelen. Sam Oomen oogde, net als een dag eerder, sterk en finishte in het uitgedunde peloton.

Na de zware finale in de tweede rit kregen de renners in het zuidwesten van Polen wederom een etappe met de nodige hoogtemeters voor de kiezen. Net na het middaguur begon de rit met twee beklimmingen van tweede categorie. Mick van Dijke was vanaf de start attent en reageerde direct op de eerste ontsnappingspoging. “Vooraf hadden we besproken dat we met Tobias Foss, Koen Bouwman of mij in de vlucht van de dag wilden zitten. Dat bleek nog niet zo eenvoudig, maar uiteindelijk was ik namens onze ploeg vooraan”, aldus Van Dijke.

De 23-jarige renner en zijn drie medevluchters kregen maximaal vier minuten van het peloton, maar zagen hun poging op twintig kilometer van de meet stranden. “Je weet natuurlijk nooit hoe het gaat lopen als je in de ontsnapping zit. Het leek er in eerste instantie op dat we wat ruimte zouden krijgen, maar toen begonnen ze in het peloton steeds harder te rijden. Het was een beetje gokken van onze kant. Desondanks was het een goede dag”, vertelt de Nederlander.

"Ik heb de benen vandaag goed kunnen testen, het was een mooie lange training voor mij"

Mick van Dijke

Van Dijke doelt daarmee op de gedane inspanning met het oog op zijn volgende doelen. “De tijd tussen de Ronde van Polen en het wereldkampioenschap is kort. Dan is het mooi om vandaag nog een keer goed de benen te testen. Ze gaan steeds beter voelen, dat geeft vertrouwen. Uiteindelijk heb ik er vandaag een mooie lange training van kunnen maken.”

Sam Oomen wist in de zware finale uiteindelijk tussen de klassementsmannen te finishen en schuift daarmee op naar de negentiende plek in het algemeen klassement. Na twee dagen klimmen staat er morgen weer een rit voor de sprinters op het programma.

Gerelateerde updates