Van Dijke opnieuw in het offensief in heuvelrit Ronde van Polen

Van Dijke opnieuw in het offensief in heuvelrit Ronde van Polen

Team Jumbo-Visma heeft in de vijfde etappe van de Ronde van Polen andermaal voor de aanval gekozen. Mick van Dijke kleurde de rit, maar werd in de finale samen met zijn vluchtgenoten ingelopen.

Na de zege van Olav Kooij op dinsdag, stond het peloton op woensdag een rit met de nodige hoogtemeters te wachten. Mick van Dijke koos al vroeg in de rit voor de aanval en kreeg vier renners met zich mee in een vroege ontsnapping. De voorsprong van het vijftal liep op tot maximaal vijf minuten, maar toen het peloton op de laatste gecategoriseerde klim de gashendel opendraaide, slonk de voorsprong razendsnel. Van Dijke liet zich op een kilometer of twintig van de meet inlopen door het peloton. Marijn van den Berg won de sprint van wat overbleef van het peloton. Van Dijke, Tobias Foss en Sam Oomen eindigden in dezelfde groep. Oomen handhaaft zo zijn positie in het algemeen klassement. Donderdag staat een individuele tijdrit op het programma.

"Ik baal dat ik in de sprint geen resultaat kon behalen"

Mick van Dijke

“Mijn doel vooraf was om in de ontsnapping te zitten”, vertelt Van Dijke na de aankomst. “Dat is gelukt. We wisten dat het een zware dag zou worden. Ik overleefde de klimmetjes goed en gedurende de rit had ik heel even het idee dat de ontsnappingspoging wel eens tot succes verheven kon worden. Het gat werd op de plaatselijke rondjes zo klein, dat ik besloot om mezelf te laten lossen om wat energie te sparen. Ik hoopte in de finale nog te sprinten om de ritzege. Ik zat bij het ingaan van de laatste bocht nog in een redelijke positie, maar door de hectiek verloor ik mijn positie. Ik baal dat ik in de sprint uiteindelijk geen resultaat meer kon behalen, maar het is wat het is.”

Tour de Pologne

Stage 5

Uitslag
Klassement

Klassement

1
Matej Mohorič
Bahrain - Victorious 22:29:32
2
João Almeida
UAE Team Emirates +00:00:12
3
Michał Kwiatkowski
INEOS Grenadiers +00:00:18
3
Rafał Majka
UAE Team Emirates +00:00:16
20
Sam Oomen
Jumbo-Visma +00:01:03
44
Tobias Foss
Jumbo-Visma +00:05:31
54
Tosh Van der Sande
Jumbo-Visma +00:11:20
57
Koen Bouwman
Jumbo-Visma +00:12:36
66
Mick van Dijke
Jumbo-Visma +00:17:26
116
Olav Kooij
Jumbo-Visma +00:35:46

Gerelateerde updates