Van Dijke twaalfde in tijdrit UAE Tour

Van Dijke twaalfde in tijdrit UAE Tour

In de korte individuele tijdrit op dag twee van de UAE Tour slaagde Team Visma | Lease a Bike er niet in een plek in de top tien te bemachtigen. Tim van Dijke eindigde namens de Nederlandse formatie als twaalfde. De zege was voor Brandon McNulty.

Het Al Hudayriyat-eiland in de hoofdstad Abu Dhabi was het decor voor de tweede etappe van de UAE Tour. Er wachtte de renners een individuele tijdrit van zo’n twaalf kilometer op een biljartvlak parcours. Van Dijke vertrok als eerste Team Visma | Lease a Bike-renner en de 23-jarige Nederlander wist meteen een goede richttijd neer te zetten. Van Dijke kon zich een lange tijd handhaven in de top tien, maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met plek twaalf.

“Algemeen gezien was het een behoorlijke dag voor ons”, reageert ploegleider Maarten Wynants na afloop. “Tim werkte een goede tijdrit af, wat hem ook enorm ligt. Ook zijn broer Mick van Dijke, Loe van Belle en Bart Lemmen finishten in de top dertig. Met Bart hoopten we stiekem op meer, maar in een korte, rechte tijdrit als dit kon hij zijn troeven niet ten volle benutten. Dit was een prima resultaat.”

Hongaars kampioen tijdrijden Attila Valter, die gehavend uit de openingsetappe kwam, eindigde als 22ste. “Met zijn val van gisteren in het achterhoofd, heeft Attila zich erg goed staande kunnen houden vandaag. Dat biedt zeker mooie perspectieven voor de etappes die er nog zitten aan te komen de komende dagen. Daar kijken we naar uit”, besluit Wynants.

 / 

Gerelateerde updates