Van Empel besluit 2023 met vierde plaats in wereldbeker Hulst

Van Empel besluit 2023 met vierde plaats in wereldbeker Hulst

Fem van Empel heeft in haar laatste crosswedstrijd van 2023 niet kunnen meedingen naar de zege. In het Nederlandse Hulst moest de wereldkampioene de gehele race in de achtervolging. Puck Pieterse trok aan het langste eind.

Samen met Lucinda Brand en Ceylin Alvarado reed Van Empel gedurende een overgroot deel van de race in de achtervolging. Nadat Van Empel in Gavere overwinnelijk bleek, moest ze in het Zeeuwse Hulst genoegen nemen met een vierde plaats. Daarmee komt er voorlopig nog geen dertiende overwinning van het seizoen voor Van Empel, die zichzelf in het slot sterk terugknokte richting het front. In een spannend duel om het brons bleek Brand net iets sneller.

"Mijn lichaam voelt door verschillende ongemakken nog verre van optimaal"

Fem van Empel

“Ik schoot bij de start uit m’n pedaal”, vertelt Van Empel na afloop. “Daardoor verloor ik wat plekken, waardoor ik direct in de achtervolging moest. Ik schoof wel wat plekken op, maar de echte aansluiting kon ik niet krijgen. Ik wil het zeker niet als excuus gebruiken, maar mijn lichaam voelt door verschillende ongemakken nog verre van optimaal. Het is een combinatie van een blessure aan mijn knie en het herstel na een verkoudheid. Op dit niveau moet je honderd procent in orde zijn om mee te kunnen doen voor voor de overwinning. De concurrentie is in goede doen, dus op halve kracht kom je niet ver. Ik kan mijn mentale weerbaarheid echter enkel prijzen, want ik heb het hoofd niet laten hangen en ben er voor blijven vechten.”

Op nieuwjaarsdag pakt Van Empel de draad weer op in Baal.

Gerelateerde updates