Van Empel boekt eerste wegzege in Tour de l'Avenir Femmes

Van Empel boekt eerste wegzege in Tour de l'Avenir Femmes

Fem van Empel heeft de derde etappe van de Tour de l'Avenir Femmes op schitterende wijze op haar naam geschreven. In een uitgedunde groep was ze de sterkste in de sprint. Het is tevens de eerste zege op de weg in de nog jonge wielercarrière van Van Empel.

“Dit is echt fantastisch”, glundert de twintigjarige renster van Team Jumbo-Visma na haar overwinning in de landenwedstrijd. “Het is een heel mooie zege. We staan hier in Frankrijk met een sterke Nederlandse selectie aan de start. Als je het gemaakte plan uiteindelijk in perfectie kan uitvoeren en afmaken is dat schitterend.”

"Mijn eerste overwinning op de weg, het voelt echt zo speciaal."

Fem van Empel

Na een rustige start kwam Van Empel met haar Nederlandse teamgenotes in een luxepositie terecht. “Na een rustig begin en een vrij lange neutralisatie schroefde het peloton het tempo stevig op naarmate we dichter bij de Côte du Thoissia kwamen. We zaten met drie rensters van de Nederlandse selectie in de uitgedunde kopgroep met favorieten. Die overtalsituatie hebben we vervolgens goed weten uit te spelen.”

“Mijn eerste overwinning op de weg, het voelt echt zo speciaal. Hier gaan we vanavond met het team van genieten”, aldus Van Empel. Morgen start ze wederom in de bollentrui. De Tour de l'Avenir Femmes kent nog twee bergetappes. “Ik ben benieuwd hoe ver we kunnen geraken met het team.”

Foto's: Anouk Flesch

Gerelateerde updates