Van Empel laat zich zien in zevende etappe Giro d'Italia Donne

Van Empel laat zich zien in zevende etappe Giro d'Italia Donne

Fem van Empel heeft zich ook in de laatste bergrit van de Giro d’Italia Donne kranig geweerd. De twintigjarige renster van Team Jumbo-Visma reed lang met de besten mee naar boven, maar moest op de voorlaatste klim haar concurrenten laten gaan. In het klassement bezet Van Empel de elfde plaats.

De koers ontbrandde al vroeg op Il Vigneto, een beklimming van de tweede categorie. Het tempo lag hoog en het peloton werd in korte tijd uitgedund tot een groep van zo’n dertig rensters. Van Empel voelde zich goed en demarreerde vlak voor de top. De Brabantse kwam als eerste boven, maar werd even later weer bijgehaald door het overgebleven peloton.

Op de Cima Paravenna, de voorlaatste klim van de dag, brak het peloton in stukken. Van Empel koos haar eigen tempo en kwam uiteindelijk als 21e over de streep. Klassementsleidster Annemiek van Vleuten toonde zich voor de tweede dag op rij de sterkste en breidde haar voorsprong in het algemeen klassement uit.

"Op Sardinië hopen we een ritzege te pakken"

Carmen Small

"Fem heeft het opnieuw heel goed gedaan vandaag", stelt race coach Carmen Small. "Dat ze in haar eerste grote ronde zo sterk en constant presteert, stemt zeker tot tevredenheid. Ook de complimenten voor het team, dat er alles aan gedaan heeft om Fem zo goed mogelijk af te zetten. Morgen staat er een reisdag op het programma en daarna hopen we op Sardinië een ritzege te pakken."

 / 

Gerelateerde updates