Van Empel ook in Boom de sterkste

Van Empel ook in Boom de sterkste

Fem van Empel heeft de vijfde manche van het Superprestige-klassement op haar naam geschreven. In Boom bleek de 21-jarige renster van Jumbo-Visma Women opnieuw een maat te sterk voor de tegenstand. Voor Van Empel is het de negende zege in evenveel wedstrijden.

Op de thuisbasis van het muziekfestival Tomorrowland in Boom kregen de rensters een uitdagend parcours voorgeschoteld. In de openingsronde maakte Van Empel enkele foutjes en kwam ze ten val. Puck Pieterse wist daardoor een kleine voorsprong bij elkaar te fietsen, maar de wereldkampioene dichtte het gat naar voren snel. Na een foutje van Pieterse ging Van Empel solo. De Nederlandse liep ronde na ronde verder uit, waarna ze opnieuw mocht zegevieren.

"Miste scherpte voor de start"

Fem van Empel

“Ik had het gevoel dat ik wat scherpte miste voor de start”, reageert Van Empel na afloop. “Dat vertaalde zich in de fouten die ik maakte in de eerste ronde. De kleine valpartij was dan ook een goede wake-up -call om mezelf te herpakken. Ik besloot om even bij Pieterse te blijven nadat ik het gat naar haar dichtte, maar ik kwam toch vrij snel alleen te zitten. De rondes daarna verliepen foutloos en daar ben ik tevreden over.”

Van Empel blijft ongeslagen dit veldritseizoen. De Brabantse wist alle negen crossen waar ze aan de start stond te winnen. “Het is bizar. Ik ben heel erg blij met hoe het allemaal loopt dit seizoen. Ik werk er week in week uit heel hard voor. Niet enkel de trainingen zijn belangrijk, maar ook de rust en je omgeving spelen een enorme rol. Het is mooi om al die inspanningen beloond te zien worden in de weekends”, aldus Van Empel.

 / 

Gerelateerde updates