Van Empel vijfde in eerste etappe Tour de Romandie Féminin

Van Empel vijfde in eerste etappe Tour de Romandie Féminin

Fem van Empel is als vijfde over de streep gekomen in de eerste etappe van de Tour de Romandie Féminin. De Nederlandse finishte enkele plekken voor ploeggenote Amber Kraak. In een massasprint trok de Italiaanse Sofia Bertizzolo uiteindelijk aan het langste eind.

De eerste etappe van de Zwitserse rittenkoers, met start en finish in Yverdon, begon rustig. Nadat het peloton twintig kilometer onderweg was, ontstond de eerste ontsnapping. Een renster creëerde een gat van ruim drie minuten, maar werd op 45 kilometer voor de meet gegrepen. In het laatste deel van het parcours toonde de geel-zwarte brigade zich meermaals. Verschillende uitvallen van Eva van Agt en Kraak mochten helaas niet baten, een sprint was onafwendbaar. Van Empel was bij de pinken, maar kwam te kort voor een podiumplaats.

“Natuurlijk baal ik enorm”, vertelt de 21-jarige Van Empel. “Als je voor de winst rijdt is het altijd zuur als je het niet kan afmaken. Ik ben weliswaar teleurgesteld, maar ik moet niet vergeten dat dit een van de eerste keren is dat ik in een UCI-World Tour wedstrijd meedoe voor de overwinning. Een finale rijden best hectisch. Maar vandaag kon ik me goed staande houden.

"Fysiek voel ik me best sterk"

Eva van Agt

Van Agt keerde vandaag weer terug in koers naar haar val in Tour de France Femmes. “Het was even wennen, maar zodra er echt gekoerst werd, voelde ik me snel weer op mijn gemak. Fysiek voel ik me best sterk. Nog geen topvorm, maar wel genoeg om van waarde te kunnen zijn voor het team. We zijn hier met een fijne groep meiden en staf. Dus ik geniet enorm in en rondom de koers.”

Morgen volgt met de koninginnenrit een pittige tweede etappe in de Tour de Romandie Féminin.

Gerelateerde updates