Veenhoven tiende in Scheldeprijs

Veenhoven tiende in Scheldeprijs

Nienke Veenhoven is als tiende over de finish gekomen in de Scheldeprijs. De Belgische klassieker eindigde, zoals verwacht, in een massasprint waarin de Nederlandse zich mengde in het sprintgeweld. Lorena Wiebes bleek uiteindelijk in de straten van Schoten over de beste benen te beschikken.

De vierde editie van de Scheldeprijs bleef lang gesloten. Na 60 kilometer wist één renster onder regenachtige omstandigheden een klein gat te creëren, waarna ze op 35 kilometer voor de streep gezelschap kreeg van één medevluchtster. In de laatste lokale ronde, op twee kilometer voor de finish, werden de twee rensters gegrepen. Veenhoven zat er in de laatste kilometer goed bij, maar kwam tekort voor een podiumplaats. Wiebes mocht voor de vierde keer het zegegebaar maken in de Scheldeprijs.

Ploegleider Jos van Emden blikt realistisch terug op vandaag. "Het doel was om met Nienke te sprinten, en dat is gelukt. Maar er was geen ondersteuning tijdens de sprint, en dat is jammer. Dit is een belangrijk aandachtspunt, want momenteel zijn we nog niet op het gewenste niveau. We weten dat de rensters het kunnen, dus hopelijk gaat het bij de komende massasprints beter."

"de band met de rensters is heel goed"

Jos van Emden

De 39-jarige Nederlander heeft, na een lange carrière als wielrenner, zijn eerste wedstrijden als ploegleider bij Team Visma | Lease a Bike Women erop zitten. "Het bevalt echt supergoed. We hebben in de eerste weken van het seizoen al mooie resultaten laten zien, en de band met de rensters is heel goed. Hopelijk trekken we deze lijn door en laten we dit seizoen nog mooie dingen zien."

 / 

Scheldeprijs vrouwen elite

One day race

Gerelateerde updates