Veerkrachtig Team Visma | Lease a Bike sluit Itzulia Basque Country af met winst in bergklassement

Veerkrachtig Team Visma | Lease a Bike sluit Itzulia Basque Country af met winst in bergklassement

Team Visma | Lease a Bike is de 63e editie van Itzulia Basque Country met een positieve noot geëindigd. In de lastige slotrit rondom Eibar klommen Steven Kruijswijk en Sepp Kuss met de besten mee naar boven en kroonde Kuss zich tot winnaar van het bergklassement. Voor de geel-zwarte formatie was het een week met een lach en een traan.

De slotrit had met zeven gecategoriseerde beklimmingen het nodige voor het peloton in petto. Kruijswijk, Kuss en Milan Vader zagen hun kans schoon om ten aanval te trekken en maakten samen met negentien andere rijders deel uit van een omvangrijke kopgroep. Kuss had zijn zinnen gezet op het bergklassement en verzamelde onderweg voldoende punten om zich na afloop te melden op het podium.

Op de flanken van de Izua, de voorlaatste beklimming, spatte de kopgroep uiteen. Kruijswijk en Kuss hielden lang stand, maar moesten uiteindelijk passen toen de klassementsmannen zich ermee gingen bemoeien. Carlos Rodriguez en Juan Ayuso verdeelden vervolgens de prijzen: Rodriguez won de etappe en Ayuso het eindklassement. Kuss, Kruijswijk en Johannes Staune-Mittet eindigden allemaal in de top twintig.

"Ik ben ongelooflijk trots op de veerkracht die de mannen getoond hebben."

Frans Maassen

"Ik ben ontzettend blij dat ik de bergtrui heb kunnen veroveren. Het uitvallen van Jonas hakte er behoorlijk in, maar ik vind dat we het als team erg goed gedaan hebben", stelt Kuss. Ploegleider Frans Maassen is het daarmee eens. "Onze gedachten zijn nog altijd bij Jonas, maar ik ben ongelooflijk trots op de veerkracht die de mannen deze week getoond hebben. Het winnen van de bergtrui is daar het perfecte bewijs van. Ik ben blij om dat te zien."

 / 

Gerelateerde updates