Vierde plaats voor Staune-Mittet in rit vier Coppi e Bartali

Vierde plaats voor Staune-Mittet in rit vier Coppi e Bartali

In de vierde etappe van de Internationale Wielerweek Coppi en Bartali is Johannes Staune-Mittet als vierde geëindigd. In opnieuw een heuvelachtige etappe liet ook Gijs Leemreize zich opmerken door een lange tijd deel uit te maken van de vlucht.

De renners kregen vandaag drie beklimmingen voorgeschoteld in de buurt van start- en aankomstplaats Fiorano Modenese. Het was meteen ook de zwaarte rit van de vijfdaagse rittenkoers in Noord-Italië.

Een groep van zeventien renners, onder wie Leemreize, scheurde zich los van het peloton na de eerste beklimming van de dag. Door de opeenvolging van hellingen verbrokkelde later ook de kopgroep. Enkel de uiteindelijke etappewinnaar Guerin wist het aanstormende peloton voor te blijven.

"Erg knap wat de jonkies hier hebben laten zien"

Robert Wagner

Ploegleider Robert Wagner blikt tevreden terug op de prestatie van zijn renners. “De mannen hebben fantastisch gereden. Ze hebben er volledig voor gestreden. Het was de bedoeling dat Gijs in de ontsnapping zou zitten en dat is gelukt. In de groep der favorieten zaten we lang met vier Team Jumbo-Visma-renners,” zegt hij. “Op de laatste klim viel alles volledig uit elkaar, waarna Johannes met de besten demarreerde en uiteindelijk vierde werd. Erg knap wat de jonkies hier hebben laten zien. Morgen zullen we de ronde goed proberen af te sluiten. Het zou fijn zijn als we met Johannes nog een toptienplaats in het eindklassement zouden kunnen behalen.”

Gerelateerde updates