Vingegaard negende in openingstijdrit Tirreno-Adriatico

Vingegaard negende in openingstijdrit Tirreno-Adriatico

Jonas Vingegaard is de chronoproef op de eerste dag van Tirreno-Adriatico als negende geëindigd. In de korte individuele tijdrit was de Deense kopman van Team Visma | Lease a Bike 22 seconden trager dan de uiteindelijke ritwinnaar Juan Ayuso.

De zevendaagse Italiaanse rittenkoers werd op gang getrapt met een biljartvlakke race tegen de klok van tien kilometer in het regenachtige Lido di Camaiore. Team Visma | Lease a Bike maakte er voor het eerst gebruik van de nieuwe innovatieve Aerohead II-helmen van materiaalpartner Giro.

Vingegaard verliet als een van de eersten het startpodium in de kustgemeente. De 27-jarige Deen, die twee weken terug zijn goede vorm al etaleerde met ritwinsten en de eindzege in O Gran Camiño, wist meteen een goede tijd neer te zetten. Uiteindelijk eindigde Vingegaard als negende, op 22 seconden van ritwinnaar Ayuso.

"Tevreden met de tijdrit die ik afwerkte"

Jonas Vingegaard

“Ik ben best tevreden met de tijdrit die ik afwerkte vandaag”, reageert hij na afloop. “Het gevoel zat alvast goed. Er volgen nog veel etappes waarin er heel wat kan gebeuren. Daar kijk ik enorm naar uit.”

Ploegleider Grischa Niermann blikt terug op de tijdrit van zijn kopman. “We wisten dat het tijdritparcours niet ideaal zou zijn voor Jonas. Op een vlakke en korte omloop als dit kon hij zijn krachten dan ook niet optimaal benutten. Achteraf gezien is een plek in de top tien een prima resultaat. We hadden vooraf een kleiner verschil met Juan Ayuso ingecalculeerd, maar Jonas was de tweede snelste klassementsrenner onderweg. Hij staat er nog steeds goed voor

 / 

Gerelateerde updates