Vingegaard pakt derde ritwinst op rij en wint algemeen klassement Gran Camino

Vingegaard pakt derde ritwinst op rij en wint algemeen klassement Gran Camino

Team Visma | Lease a Bike mocht voor de derde keer op rij vieren in O Gran Camino. Jonas Vingegaard pakte zijn derde ritzege op rij en wist op die manier ook het algemeen klassement veilig te stellen. Een perfecte vierdaagse voor de Deen en zijn Nederlandse ploeg in de Spaanse regen. Dat laatste zorgde er onder andere ook voor dat de slotrit werd ingekort.

De Deen Vingegaard stond vanmorgen ontspannen aan de start. Hij kon de slotrit met een mooie voorsprong starten. Na zijn twee indrukwekkende inspanningen van gisteren en eergisteren leek het dan ook een uitgemaakte zaak dat Vingegaard de eindzege zou pakken. Enkel het weer leek nog roet in het eten te kunnen gooien.

De rit naar Monte Aloia werd door de hevige weersomstandigheden uiteindelijk ingekort. De slotklim zou aanvankelijk twee keer worden beklommen, maar de organisatie besloot het bij 1 keer te laten. Zonder beelden en met beperkte updates bleef het spannend tot het einde, maar uiteindelijk was het toch weer Vingegaard die aan het langste eind trok.

"Met drie etappezeges en de eindzege kunnen we van een bijna perfecte O Gran Camino spreken."

Jonas Vingegaard

“Ik ben heel tevreden over de afgelopen week. Iedereen heeft fantastisch werk geleverd. Met drie etappezeges en de eindzege kunnen we van een bijna perfecte O Gran Camino spreken. Het enige minder positieve is het weer. Heel jammer dat we in deze zware weersomstandigheden moesten eindigen”, sluit de Deen af.

O Gran Camiño - The Historical Route

Stage 4

Uitslag
Klassement

Uitslag

1
Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike 03:27:20
2
Lenny Martinez
Groupama - FDJ +00:00:16
3
Hugh Carthy
EF Education - EasyPost +00:00:45
6
Cian Uijtdebroeks
Team Visma | Lease a Bike +00:00:57
13
Wilco Kelderman
Team Visma | Lease a Bike +00:01:20
32
Tijmen Graat
Team Visma | Lease a Bike +00:03:30
52
Ben Tulett
Team Visma | Lease a Bike +00:08:48
62
Johannes Staune-Mittet
Team Visma | Lease a Bike +00:10:44
66
Menno Huising
Team Visma | Lease a Bike +00:11:40

Klassement

Gerelateerde updates