Account
Powered by
fr Tour de France
World Tour 29 jun '24 - 21 jul '24
17/21 Gruissan › Nîmes 188km
18/21 Saint-Paul-Trois-Châteaux › Superdévoluy 177km
19/21 Gap › Barcelonnette 179km
be Ethias-Tour de Wallonie
World Tour 22 jul '24 - 26 jul '24
1/5 Tournai › Fleurus 179km
2/5 Saint-Ghislain › Ouffet 188km
3/5 Arlon › La Roche-en-Ardenne 192km
fr Tour Alsace
Development Team 24 jul '24 - 28 jul '24
1/5 Sausheim › Sausheim 4km
2/5 Riedisheim › Ferrette 154km
3/5 Vesoul › La Planche des Belles Filles 132km
cz Czech Tour
World Tour 25 jul '24 - 28 jul '24
1/4 Prostějov › Ostrava 151km
2/4 Zlín › Pustevny 170km
3/4 Moravská Třebová › Dlouhé stráně 134km
es Vuelta a Burgos
World Tour 05 aug '24 - 09 aug '24
1/5 Vilviestre Del Pinar › Burgos 168km
2/5 Valle De Mena › Complejo Karstico Ojo Guareña 161km
3/5 Bodegas Nabal Gumiel De izán › Lagunas De Neila 138km
es Donostia San Sebastian Klasikoa
World Tour 10 aug '24
1/1 San Sebastián › San Sebastián 236km
fr Tour de France Femmes avec Zwift
Women's Team 12 aug '24 - 18 aug '24
1/8 Rotterdam › The Hague 124km
2/8 Dordrecht › Rotterdam 67km
3/8 Rotterdam › Rotterdam 6km
pl Tour de Pologne
World Tour 12 aug '24 - 18 aug '24
1/7 Wrocław › Karpacz
2/7 Mysłakowice › Karpacz
3/7 Wałbrzych › Duszniki-Zdrój
Vingegaard pakt emotionele overwinning in elfde Touretappe 			© A.S.O./Billy Ceusters

Vingegaard pakt emotionele overwinning in elfde Touretappe

Jonas Vingegaard heeft de elfde etappe van de Tour de France op zijn naam geschreven. De tweevoudige Tourwinnaar was na een slopende bergrit de snelste in een sprint-a-deux met Tadej Pogacar. Het is de vierde etappezege ooit voor Vingegaard, die voor het eerst won sinds zijn val in de Ronde van Baskenland begin april. “Dit is een emotionele zege voor me.”

“Deze overwinning betekent heel veel voor me”, reageert een geëmotioneerde Vingegaard na afloop. “Alles wat ik meemaakte in de voorbije maanden komt nu even terug. De periode na mijn val in de Ronde van Baskenland was zwaar. Het is een zege voor mijn familie. Zij zijn er altijd geweest voor me.” 

De 211 kilometer lange elfde etappe in de Ronde van Frankrijk bracht het peloton van Évaux-les-Bains naar Le Lioran. Na een heuvelachtige openingsfase kregen de renners vier gecategoriseerde beklimmingen voorgeschoteld in de laatste zestig kilometers. Op de Puy Mary greep de groep der favorieten, met daarbij Vingegaard, de laatst overgebleven vluchters. Op de steile flanken plaatste Pogacar zijn aanval. Vingegaard bereikte de voet van de volgende helling, de Col de Pertus, op een halve minuut van de klassementsleider. Samen met Primoz Roglic zette de Deen de achtervolging in. 

Op die Col de Pertus maakte Vingegaard, die Roglic ondertussen achter zich had gelaten, seconde per seconde goed op Pogacar. In de slotmeters van de beklimming kwam Vingegaard aansluiten bij de Sloveen. De twee reden vervolgens samen richting aankomstplaats Le Lioran. Na een ware uitputtinsslag bleek Vingegaard uiteindelijk over de snelste eindsprint te beschikken. Hij won zijn vierde Touretappe ooit. 

"Drie maanden geleden had ik me dit niet kunnen voorstellen"

Jonas Vingegaard

“Ik kon Pogacars aanval op de Puy Mary niet volgen, al had ik zeker geen grote achterstand boven. Ik wist dat ik daarna gewoon moest blijven vechten en mijn eigen tempo zoeken. In de afdaling wist hij nog wat tijd te winnen, dus ik had het niet meer verwacht dat ik zou kunnen terugkomen. Het werd uiteindelijk nog een nipte sprint, maar ik voelde meteen dat de overwinning voor mij was. Drie maanden geleden had ik me dit niet kunnen voorstellen.” 

Ploegleider Frans Maassen: “Na de Puy Mary leek het erop dat we de schade gingen moeten beperken, maar hij heeft het toch geflikt. Deze zege zal zeker tot zijn mooiste ooit behoren. Het moment waarop hij aansloot bij Pogacar was eigenlijk al een overwinning op zich, maar hij heeft het overtroffen. Alles blijft speelbaar in het klassement. Ze zijn aan elkaar gewaagd, dat hebben ze opnieuw bewezen. We zullen blijven strijden tot in Nice.” 

 / 
			© A.S.O./Aurélien Vialatte
			© A.S.O./Billy Ceusters
© A.S.O./Aurélien Vialatte
© A.S.O./Billy Ceusters

Gerelateerde updates