Vingegaard schrijft Drôme Classic op zijn naam

Vingegaard schrijft Drôme Classic op zijn naam

Jonas Vingegaard heeft op knappe wijze de Drôme Classic gewonnen. De 25-jarige Deen viel aan op de Col de la Grande Limite en liet langzaam maar zeker zijn tegenstanders achter zich. De eerste seizoenszege voor Vingegaard en de derde voor Team Jumbo-Visma is daarmee een feit.

Na een vlugge start mochten zes renners hun geluk beproeven in de heuvelachtige omgeving. Zij kregen een maximale voorsprong van vijf minuten. Het peloton begon het tempo op te schroeven richting de langere beklimmingen in de tweede helft van de koers. Na een aanval van Vingegaard scheidden zeven man zich af van het peloton. In die grote groep was de samenwerking ver te zoeken en onder anderen Sepp Kuss, Sam Oomen en Primoz Roglic zagen aanvallen gepareerd worden. Vingegaard en Ayuso schudden op de Côte de Roberts alle andere vluchters af en reden samen naar finishplaats Étoile-sur-Rhône. Vingegaard bleek op de laatste kuitenbijter sterker en kwam na 191 kilometer koers solo aan.

"Ik ben blij met de manier waarop ik vandaag gewonnen heb."

Jonas Vingegaard

Vingegaard was blij dat zijn goede gevoel in de zege resulteerde. “Dat is een opluchting na gisteren. Dat was niet mijn beste dag, maar vandaag voelde ik me goed. In deze omgeving liggen geen hoge bergen, maar het gaat de hele dag op en neer en dat maakt het zwaar. Ik vermaak me wel op deze parcoursen. Het kan nog beter, maar vandaag geeft me veel vertrouwen. Het is altijd belangrijk om een goede seizoensstart te hebben. Ik ben blij met de manier waarop ik vandaag gewonnen heb.”

 / 

Gerelateerde updates