Vingegaard wint tweede etappe op rij en verstevigt leidersplaats in algemeen klassement

Vingegaard wint tweede etappe op rij en verstevigt leidersplaats in algemeen klassement

Jonas Vingegaard heeft voor de tweede dag op rij gewonnen in de Spaanse rittenkoers O Gran Camino. Op de laatste klim van de dag reed Vingegaard weg van de groep der favorieten. De Deen van Team Visma | Lease a Bike pakte een voorsprong van ongeveer 30 seconden en gaf die niet meer uit handen.

De derde etappe van O Gran Camino beloofde opnieuw een heel zware rit te worden. Na tien kilometer stond de eerste beklimming al op het programma. Het leek erop dat een vroege vlucht daar zou ontstaan en dat gebeurde uiteindelijk ook. Het was zowaar Vingegaard, de leider van het algemeen klassement, die de wedstrijd open brak.

“Carapaz was degene die startte met aanvallen na de bergsprint”, benadrukt Vingegaard na afloop. “We hadden vrij snel een mooi gat en de samenwerking verliep uitstekend. Ik gaf het zeker een kans en zou uiteindelijk wel zien wat het zou opleveren”, aldus de Deen.

"De jongens hielden de kopgroep mooi binnen schot. Ik waagde het om aan te vallen en kon gelukkig mijn voorsprong behouden tot de finish."

Jonas Vingegaard

Vingegaard en co fietsten uiteindelijk een voorsprong van zo’n dertig seconden bij elkaar, maar het peloton wist de groep met onder andere ook Bernal en Gaudu terug te halen.

Vingegaard’s honger bleek verre van gestild. Op de laatste klim van de dag viel hij opnieuw aan en reed alleen richting de laatste overgebleven vluchter. Die wist hij eveneens achter te laten en zo reed de Deen solo naar een nieuwe zege in deze editie van O Gran Camino.

“Het was opnieuw een erg zware dag. De jongens leverden uitstekend werk door de kopgroep binnen schot te houden. Daarna nam ik het risico om aan te vallen en gelukkig kon ik mijn voorsprong houden tot de finish”, aldus een tevreden Vingegaard.

Morgen staat er nog een laatste moeilijke rit op het programma. Ondanks de grote voorsprong blijft Vingegaard op zijn hoede. “Het is opnieuw een zware rit. We zullen een goed plan moeten opstellen om uit de problemen te blijven. Het is de laatste rit en we zullen er dan ook alles aan doen om de trui veilig te stellen”, sluit de Deen af. Cian Uijtdebroeks blijft houder van de witte jongerentrui. Vingegaard heeft nu naast de leiderstrui ook de punten- en de bergtrui in handen.

O Gran Camiño - The Historical Route

Stage 3

Uitslag
Klassement

Uitslag

Klassement

1
Jonas Vingegaard
Team Visma | Lease a Bike 07:52:51
2
Egan Bernal
INEOS Grenadiers +00:01:13
3
Jefferson Alveiro Cepeda
Caja Rural - Seguros RGA +00:01:15
4
Cian Uijtdebroeks
Team Visma | Lease a Bike +00:01:35
23
Ben Tulett
Team Visma | Lease a Bike +00:03:26
39
Wilco Kelderman
Team Visma | Lease a Bike +00:09:56
42
Tijmen Graat
Team Visma | Lease a Bike +00:12:01
61
Johannes Staune-Mittet
Team Visma | Lease a Bike +00:16:23
107
Menno Huising
Team Visma | Lease a Bike +00:40:42

Gerelateerde updates