Vos boekt op bijzondere datum nieuwe etappezege in La Vuelta Femenina

Vos boekt op bijzondere datum nieuwe etappezege in La Vuelta Femenina

Marianne Vos heeft de derde etappe van La Vuelta Femenina op haar naam geschreven. Mede door beulswerk van haar ploeggenoten werd Vos in een zetel richting de finishlijn gebracht. In de sprint was de Nederlandse na ruim honderddertig kilometer vervolgens veruit de snelste. Exact achttien jaar geleden boekte Vos haar allereerste UCI-zege.

Een eenzame vluchter probeerde de gehele dag uit de greep van het peloton te blijven. Ondanks een grote voorsprong lukte dat Mireia Benito niet. Dat was vooral te danken aan de rensters van Team Visma | Lease a Bike. Zij reden hoogstpersoonlijk het gat van enkele minuten dicht en zorgden zo voor een ultieme kans voor Vos.

Bij het ingaan van de sprint zat Vos uitstekend gepositioneerd. Gesterkt door haar ervaring ging de 36-jarige renster vervolgens precies op het juiste moment aan. Met meerdere fietslengtes verschil passeerde Vos vervolgens met de handen in de lucht de finishlijn. Precies achttien jaar na haar eerste triomf mocht Vos vandaag zege nummer 252 bijschrijven.

"Ik ben heel erg blij dat ik het op deze manier afmaak"

Marianne Vos

“Deze overwinning doet echt heel erg veel deugd”, vertelt Vos na haar vierde seizoenszege. “Gisteren staken we veel energie in de jacht op de zege, maar kwamen we door onfortuin helaas niet in de buurt. Vandaag besloten we opnieuw alles of niets te spelen. De meiden hebben vanaf minuut één het heft van de koers in handen genomen. Ik ben heel erg blij dat ik het op deze manier afmaak en daarmee de ploeg kan belonen voor al het harde werk. De motivatie blijft ook telkens weer heel erg hoog doordat we er met zijn allen als één ploeg keihard voor werken. We zijn dit seizoen lekker bezig. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken.”

Vos schenkt Team Visma | Lease a Bike met haar overwinning de vijfde zege van het seizoen.

Gerelateerde updates