Vos boekt tweede etappezege in La Vuelta Femenina

Vos boekt tweede etappezege in La Vuelta Femenina

Marianne Vos heeft op indrukwekkende wijze de zevende etappe in La Vuelta Femenina op haar naam geschreven. De renster van Team Visma | Lease a Bike reed op de steile slotklim iedereen uit het wiel en boekte haar tweede zege van deze ronde. Riejanne Markus eindigde knap als zevende en behield haar derde plek in het klassement.

Vos had haar zinnen duidelijk op deze etappe gezet, aangezien haar teamgenoten al vroeg in de wedstrijd het heft in handen namen. Nadat de wind zich steeds nadrukkelijker met de race ging bemoeien, brak het peloton door waaiers in meerdere stukken. Vos en Markus waren bij de pinken en zaten in de voorste groep. Deze groep, bestaande uit zo’n dertig rensters, streed uiteindelijk om de dagzege.

Op de steile slotklim ging Vos vroeg aan en sprintte ze oppermachtig naar haar 253e overwinning uit haar carrière. "Als de meiden zoveel werk voor je doen, wil je het ook afmaken", vertelt Vos na afloop. "Ik wist: als ik voorin zit en goede benen heb, is het een aankomst die me zou moeten liggen. Toch komt er een bepaalde spanning bij kijken, omdat het een zware aankomst is en de zevende dag. Ik probeerde Kristen (Faulkner) en Elisa (Longo Borghini) te volgen en voelde dat het pijn ging doen. Op 200 meter plaatste ik een extra versnelling en zag ik dat niemand kon volgen."

"Vandaag was een lastige dag, misschien nog wel lastiger dan we hadden gedacht."

Rutger Tijssen

Ploegleider Rutger Tijssen is uiterst te spreken over de dag van vandaag. "Vandaag was een lastige dag, misschien nog wel lastiger dan we hadden gedacht. We moesten vrij vroeg controleren en hadden gezien dat het op een bepaald moment op de kant zou kunnen gaan. Riejanne en Marianne zaten mee in de eerste waaiergroep en dan moet je een beetje geluk hebben dat er niet te veel gebeurt. Dat Marianne het uiteindelijk op zo’n manier afmaakt, is weergaloos."

Volgens Tijssen maakt de hele ploeg een sterke indruk. "Een van onze doelen was om zichtbaar te zijn en het is mooi om te zien dat dat ook lukt. De meiden controleren, nemen het heft in handen en zetten Marianne en Riejanne elke keer goed af. Riejanne heeft vandaag goede zaken in het klassement gedaan en is nog wat uitgelopen op de nummer vier. Morgen gaan we er alles aan doen om haar derde plek te behouden."

 / 

Gerelateerde updates