Vos knokt zich naar vierde plaats in loodzware editie Ronde van Vlaanderen

Vos knokt zich naar vierde plaats in loodzware editie Ronde van Vlaanderen

Marianne Vos heeft in de Ronde van Vlaanderen net naast een podiumplaats gegrepen. De 36-jarige renster van Team Visma | Lease a Bike deed in een kletsnatte uitvoering lang mee om de overwinning, maar moest op de Paterberg drie rensters laten gaan. In de sprint om de vierde plek trok Vos aan het langste eind.

Zoals verwacht werd het kaf van het koren gescheiden op de Koppenberg. Vos bepaalde het tempo en zorgde er mede voor dat er nog maar acht rensters vooraan overbleven. Op de Paterberg, de laatste hindernis van deze door de regen geteisterde editie, had de winnares van 2013 het zwaar. Elisa Longo Borghini en Kasia Niewiadoma versnelden en gingen samen met Shirin van Anrooij op weg naar de finish.

Achter de winnende Longo Borghini sprintte Vos naar een vierde plaats. "Het was een heel zware koers. Op de Koppenberg kwamen we met een mooie groep vooruit, maar op de Paterberg moest ik passen. Van Anrooij plaatste een goede aanval en Longo Borghini en Niewiadoma waren eveneens heel sterk. Natuurlijk hoop je daarna nog terug te komen in de wedstrijd, maar het gat werd niet echt kleiner. De beste drie reden vooraan."

"Marianne heeft er het maximale uitgehaald"

Jan Boven

Ploegleider Jan Boven kon niet anders dan tevreden zijn met optreden van het team. “We gingen ervan uit dat Marianne en Fem de finale zouden kleuren en dat deden ze. Marianne kwam na de Koppenberg in een heel goede groep terecht en kon zich daar enigszins sparen. Fem zat er vlak achter, maar liep langzaamaan leeg."

"Op de Paterberg kon Marianne jammer genoeg net niet mee met de sterksten", vervolgt Boven. "Al met al heeft ze er met een vierde plaats het maximale uitgehaald. Natuurlijk gingen we voor de overwinning, maar als er drie sterker zijn, moet je dat accepteren."

 / 

Gerelateerde updates