Vos neemt leiderstrui over in vierde etappe La Vuelta Femenina

Vos neemt leiderstrui over in vierde etappe La Vuelta Femenina

Marianne Vos heeft de leiderstrui overgenomen in La Vuelta Femenina. In de snelle etappe leek ze lang kansrijk te zijn voor de zege, maar moest ze uiteindelijk haar meerdere erkennen in Kristen Faulkner, die door een late aanval soleerde naar de overwinning. Achter Faulkner sprintte Vos naar een derde plek.

In de vierde etappe van de eerste grote ronde van het jaar was het meteen oppassen geblazen voor de rensters. De harde wind zorgde al snel voor waaiers in het peloton. Vos, Riejanne Markus en Sophie von Berswordt waren alert en creëerden met vijftien andere rensters al snel een gat ten opzichte van het uitgedunde peloton.

Het uitgedunde peloton leek op 60 kilometer voor de streep de aansluiting met de kopgroep te maken, maar bleef steken op een halve minuut achterstand. De kopgroep wist, door hard werken van onder andere Vos, Markus en Von Berswordt, uit de handen te blijven van het uitgedunde peloton. In de slotkilometers bleek de Amerikaanse Faulkner uiteindelijk over de beste benen te beschikken.

"We hebben met zijn drieën goed gereden, maar helaas bleek er één iemand te sterk"

Marianne Vos

“De aanval van Faulkner was heel sterk”, blikt Vos realistisch terug. “Het was vanaf het begin al een zware wedstrijd. In het begin zaten we misschien iets te ver achterin, maar gelukkig konden we al snel naar voren opschuiven. Het was goed om te zien dat Riejanne en Sophie ook in de voorste groep zaten toen de beslissende schifting viel. We hebben met zijn drieën goed gereden, maar helaas bleek er één iemand te sterk. Faulkner is de verdiende winnares.”

Door de tussensprint te winnen en als derde in de einduitslag te eindigen, neemt Vos de leiderstrui over van Blanka Vas. “Het was niet het hoofddoel van vandaag, maar het is natuurlijk altijd mooi om in de leiderstrui te rijden.”

 / 

Gerelateerde updates