Vos stelt eindklassement Volta a Catalunya veilig na tweede plaats in slotrit

Vos stelt eindklassement Volta a Catalunya veilig na tweede plaats in slotrit

Marianne Vos heeft zichzelf verzekerd van de eindoverwinning in de Volta a Catalunya. De 37-jarige renster van Team Visma | Lease a Bike eindigde als tweede in de slotrit en zag haar leidende positie niet in gevaar komen. Riejanne Markus stelde de tweede plek in het klassement veilig.

Vos won zaterdag tot haar eigen verbazing de bergrit naar La Molina en nam daarmee een voorschot op de eindzege. In de relatief eenvoudige rit naar Barcelona nam Team Visma | Lease a Bike het heft in handen en reageerde op elke aanval. Markus reed na het bereiken van de top van de eerste beklimming nog een tijdje vooruit, maar werd even later weer ingerekend door het peloton.

Een massasprint volgde en daarin moest Vos het nipt afleggen tegen Ally Wollaston, die haar tweede ritzege boekte. Vos besloot haar driedaagse met een ritzege en de eindoverwinning. "Natuurlijk vind ik het jammer dat ik vandaag net niet heb kunnen winnen, maar dat neemt niet weg dat ik met veel trots en blijdschap terugkijk op de afgelopen drie dagen", aldus Vos.

"Aan het begin van de week had ik niet verwacht dat ik het klassement zou winnen."

Marianne Vos

"Na de onverwachte overwinning gisteren op La Molina wist ik dat de mogelijkheid er was om het klassement te winnen. We wilden vandaag controle houden in de koers en uit de problemen blijven. Dat is heel goed gelukt. In de sprintvoorbereiding verloren we elkaar een beetje en toonde Ally zich de snelste. Aan het begin van de week had ik niet verwacht dat ik het klassement zou winnen, dus dat is heel bijzonder."

Markus toonde zich eveneens in haar nopjes met de tweede plaats in het klassement. "Ik ben superblij met hoe het gegaan is. We wilden vandaag het initiatief nemen, omdat we wisten dat we een van de sterkste ploegen waren. We hadden alles onder controle en zaten mee in elke groep die wegsprong. Zelf reed ik nog een tijdje vooruit, maar dat was meer om de wedstrijd zwaar te maken. Ik ben supertrots op iedereen en we gaan met een goed gevoel naar huis."

"Ik heb een ploeg gezien die hele grote stappen heeft gezet."

Jan Boven

Ploegleider Jan Boven sloot zich daarbij aan. "Ik heb een ploeg gezien die hele grote stappen heeft gezet. Gisteren was indrukwekkend, maar ook vandaag vond ik dat ze het plan goed hebben uitgevoerd. Tot de laatste drie kilometer ging het precies zoals we gehoopt hadden, maar daarna raakten ze elkaar kwijt. Dat zijn dingen die we moeten finetunen met elkaar, maar al met al kunnen we hier zeker mee verder."

 / 

Gerelateerde updates