Zilver voor Van Aert na titanenstrijd op WK veldrijden

Zilver voor Van Aert na titanenstrijd op WK veldrijden

Wout van Aert is op het wereldkampioenschap veldrijden in Hoogerheide als tweede over de streep gekomen. De Belg van Team Jumbo-Visma reed de hele koers aan de leiding met Mathieu van der Poel. In een sprint-a-deux om de regenboogtrui moest Van Aert het onderspit delven.

Al na drie minuten koers was duidelijk dat het een tweestrijd zou worden. Beide kemphanen schoten als een raket uit de startblokken en losten de rest. Van der Poel deelde in de eerste omlopen wat speldenprikjes uit, maar Van Aert gaf geen krimp en wist het wiel te behouden. De 28-jarige Belg nam vanaf de vierde ronde vaker de koppositie over, maar slaagde er ook niet in om Van der Poel op een gaatje te rijden. Een sprint moest uiteindelijk beslissing brengen. Van Aert draaide als eerste het asfalt op, waarna Van der Poel de sprint meteen inzette. Van Aert kon de aanzet van de Nederlander niet meer te boven komen en reed naar het zilver.

"Achteraf had ik misschien meer kans gehad als ik de sprint meteen aanzette."

Wout van Aert

“Ik ben teleurgesteld dat ik de wedstrijd niet heb weten te winnen”, aldus Van Aert. “Mathieu zette me vanaf de eerste minuut flink onder druk. Ik zat daardoor in het eerste halfuur flink op mijn limiet. Ik ben me daarna gaan focussen op de sprint, omdat aanvallen niet de beste tactiek zou zijn geweest. Ik was me aan het voorbereiden op een scenario waarin ik als tweede de finishstrook op zou draaien. Ik raakte een beetje in de war toen ik op kop gedrongen werd. Dat is onderdeel van de koers. Achteraf had ik misschien meer kans gehad als ik de sprint meteen aanzette. Chapeau voor Mathieu dat hij er zo’n sprint uit perste.”

 / 

Gerelateerde updates