Markus verzekert zich van eindpodium met derde plaats in slotetappe La Vuelta Femenina

Markus verzekert zich van eindpodium met derde plaats in slotetappe La Vuelta Femenina

In de laatste etappe van La Vuelta Femenina heeft Riejanne Markus haar podiumplek in het algemeen klassement met verve verdedigd. In de lastige bergetappe klom Markus lang met de besten mee, maar moest ze haar meerdere erkennen in Demi Vollering. Markus kwam uiteindelijk als derde over de streep, waardoor ze als tweede eindigt in het algemeen klassement.

Dertien rensters, inclusief Marianne Vos, kozen al snel het hazenpad in de laatste etappe van de Spaanse wedstrijd. Het hoge tempo in het peloton zorgde ervoor dat de rensters op de eerste beklimming van de dag werden ingerekend door het inmiddels zwaar uitgedunde peloton, inclusief Markus.

Het duurde vervolgens lang voordat er op de laatste beklimming van de dag werd aangevallen. Op zes kilometer voor de streep was het Vollering die voor het eerst de knuppel in het hoenderhok gooide. Markus leek mee te kunnen, maar kwam uiteindelijk tekort om Vollering op de steile flanken van de Valdesqui te volgen. Achter Vollering klom een sterke Markus naar een derde plek.

"De hele ploeg heeft vandaag alles gegeven wat erin zat, en ik ben echt superblij dat het zo uitpakt"

Riejanne Markus

"Het was echt een hele mooie strijd”, vertelt Markus na afloop. De hele ploeg heeft vandaag alles gegeven wat erin zat, en ik ben echt superblij dat het zo uitpakt. Een paar kilometer voor de top reed ik weg, en het was vervolgens volledig aan mij. Het was gelukkig heel zwaar op de top, waardoor ik het verschil kon maken. Vorig jaar viel ik op de laatste dag net buiten het podium, en nu schuif ik zelfs nog een plekje op, echt heel mooi."

Met twee ritoverwinningen en het winnen van het puntenklassement, kan Vos samen met de ploeg terugkijken op een succesvolle week. "De week begon goed met een ploegentijdrit, en daarna hebben we altijd meegedaan voor de ritoverwinning, en stonden we goed in het algemeen klassement. We mogen met Team Visma | Lease a Bike terugkijken op een hele mooie week. Ik ben tevreden over mijn voorjaar, en het is natuurlijk mooi om de periode zo te kunnen afsluiten”, sluit Vos haar verhaal.”

 / 

Gerelateerde updates