Team Jumbo-Visma blinkt in Ronde van Drenthe uit in teamwork

Team Jumbo-Visma blinkt in Ronde van Drenthe uit in teamwork

Team Jumbo-Visma heeft een sterk collectief optreden in de Ronde van Drenthe beloond zien worden met de keienprijs voor Romy Kasper en de VAM-bergprijs voor Riejanne Markus.

De rensters kregen 155 kilometer voor de kiezen met vier beklimmingen van de beruchte VAM-berg en zestien kilometer aan keienstroken.

Team Jumbo-Visma liet zich voortdurend vooraan in de koers zien. Het peloton bleef echter lang gesloten. Tien kilometer voor de streep werd de groep uitgedund. Vier rensters wisten te ontsnappen, onder wie Anouska Koster. Die probeerde tot tweemaal toe tevergeefs weg te rijden. De achtervolgers slaagden erin om vooraan aan te sluiten en er volgde een groepssprint. Van den Bos finishte daarin als negende en eerste renster van Team Jumbo-Visma.

“We reden een uitstekende race als team”, vond ploegleider Carmen Small. “De meiden koersten offensief. Ze slaagden erin om mee te gaan in de ontsnappingen en vooraan te zitten zodat Romy mee kon doen voor de prijzen in de keiensprints. Riejanne was de beste op de VAM-berg en Anouska toonde zichzelf heel sterk aan het einde met enkele ontsnappingspogingen. De balans is daarom positief. Dit is een goede uitgangspositie voor de komende weken.”

 / 

Gerelateerde updates