Account
Powered by
be Ethias-Tour de Wallonie
World Tour 22 jul '24 - 26 jul '24
3/5 Arlon › La Roche-en-Ardenne 192km
4/5 Verviers › Herve 188km
5/5 Mouscron › Thuin 192km
fr Tour Alsace
Development Team 24 jul '24 - 28 jul '24
1/5 Sausheim › Sausheim 4km
2/5 Riedisheim › Ferrette 154km
3/5 Vesoul › La Planche des Belles Filles 132km
pl Princess Anna Vasa Tour
Women's Team 25 jul '24 - 28 jul '24
1/4 Toruń › Toruń 3km
2/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 116km
3/4 Golub-Dobrzyń › Golub-Dobrzyń 115km
cz Czech Tour
World Tour 25 jul '24 - 28 jul '24
1/4 Prostějov › Ostrava 151km
2/4 Zlín › Pustevny 172km
3/4 Moravská Třebová › Dlouhé stráně 134km
es Vuelta a Burgos
World Tour 05 aug '24 - 09 aug '24
1/5 Vilviestre Del Pinar › Burgos 168km
2/5 Valle De Mena › Complejo Karstico Ojo Guareña 161km
3/5 Bodegas Nabal Gumiel De izán › Lagunas De Neila 138km
es Donostia San Sebastian Klasikoa
World Tour 10 aug '24
1/1 San Sebastián › San Sebastián 236km
pl Tour de Pologne
World Tour 12 aug '24 - 18 aug '24
1/7 Wrocław › Karpacz 159km
2/7 Mysłakowice › Karpacz 15km
3/7 Wałbrzych › Duszniki-Zdrój 156km
fr Tour de France Femmes avec Zwift
Women's Team 12 aug '24 - 18 aug '24
1/8 Rotterdam › The Hague 124km
2/8 Dordrecht › Rotterdam 67km
3/8 Rotterdam › Rotterdam 6km
Team Jumbo-Visma schrijft historie in Vuelta met unieke trilogie

Team Jumbo-Visma schrijft historie in Vuelta met unieke trilogie

Na het winnen van de Giro d’Italia met Primoz Roglic en de zege van Jonas Vingegaard in de Tour de France heeft Team Jumbo-Visma met de eindoverwinning van Sepp Kuss in de Vuelta a España een unieke trilogie voltooid. Voor het eerst in de geschiedenis van het wielrennen wint één en dezelfde ploeg alle drie de grote rondes in hetzelfde seizoen.

Na etappe acht nam Kuss, dit jaar al onderdeel van de winnende ploeg in Italië en Frankrijk, de rode leiderstrui in ontvangst. De Amerikaan stond deze in het restant van de Spaanse wielerronde niet meer af. Geflankeerd door ploeggenoten Vingegaard en Roglic schitterde de 29-jarige coureur zondagavond op het hoogste schavot van het podium in Madrid. “Dit voelt als een sprookje. Met de winst van Primoz in Italië en de overwinning van Jonas in Frankrijk eerder dit jaar, wilde ik dolgraag een onderdeel zijn van deze ploeg in de jacht op de eindzege in de Vuelta. Dat ik hier nu sta als eindwinnaar had ik in mijn stoutste dromen niet durven denken.”

"Dit voelt als een sprookje"

Sepp Kuss

Algemeen directeur Richard Plugge van Team Jumbo-Visma is minstens zo verheugd met de prestaties van de ploeg. “Dit is fenomenaal. Dat we ook nog eens als eerste, tweede én derde op het podium staan maakt het helemaal uitzonderlijk. We kwamen naar hier om ons grote doel te behalen, namelijk het winnen van alle drie de grote rondes in één seizoen. We hebben als team deze wedstrijd gewonnen. De manier waarop maakt het nog mooier. Het feit dat twee superkampioenen als Jonas en Primoz Sepp de zege gunnen maakt duidelijk waarvoor we staan. Het samen winnen is niet alleen onze slogan, maar ook ons handelsmerk.”

“Het gaat een tijdje duren voordat dit indaalt”, weet Kuss nauwelijks woorden toe te geven aan zijn triomf. “Op een gegeven moment voelde ik dat het mogelijk was. Ik kreeg met de dag meer kracht en zelfvertrouwen. Als je daar nog de sterkte van het team aan toevoegt, heb je het gevoel de hele wereld aan te kunnen. Ik kreeg vleugels in de afgelopen weken. Ik ben Jonas, Primoz en de anderen eeuwig dankbaar voor de steun. Dit is een herinnering die ik me mijn leven lang zal heugen. Net als de steun van de fans van over de hele wereld. Uit de grond van mijn hart wil ik eenieder bedanken die bijgedragen heeft aan dit succesverhaal. Samen hebben we historie geschreven.”

"Deze trilogie is een kroon op al het werk van de afgelopen tien jaar"

Richard Plugge

Plugge vervolgt: “Het winnen van de drie grote rondes met drie verschillende renners in hetzelfde jaar is een kroon op al het werk van de afgelopen tien jaar. Het is een mijlpaal die met gouden letters wordt geschreven in het historisch boek dat Team Jumbo-Visma aan het schrijven is. Ook na deze triomftocht evalueren we en kijken we wat er nóg beter kan. Tijd om stil te zitten is er niet bij het bedrijven van topsport. De concurrentie wordt steeds sterker, dus we mogen zeker niet verslappen of gemakzucht vertonen. Het is niet zo dat we nu verzadigd zijn. We zijn bezig met iets unieks. Ik moet mezelf ook even in de arm knijpen om te beseffen dat dit echt waar is. We gaan hier van genieten met de hele ploeg. We hebben het samen andermaal voor elkaar gekregen.”

Team Jumbo-Visma won in de afgelopen Vuelta vijf etappes. De eindzege van Kuss schroeft de zegeteller van Team Jumbo-Visma in 2023 op naar 62. De Nederlandse formatie won eveneens het ploegenklassement van de Spaanse wielerronde.

Gerelateerde updates