De helmen van Lazer

De helmen van Lazer

Genesis, Bullet 2.0 en Volante. Zo heten de helmen van Lazer waarmee de renners en rensters van het World Tour-team, Women’s Team en Development Team aankomend seizoen te zien zijn. De helmen zijn in een iets andere kleurstelling te bewonderen ten opzichte van afgelopen jaar. De drie varianten worden hieronder met behulp van tekst en foto’s uitgelegd.

Lazer Genesis

De Lazer Genesis is een van de lichtste helmen van het peloton. De helm is zeer goed geventileerd waardoor het hoofd koel en comfortabel blijft bij warme omstandigheden. Vooral bij warm weer en tijdens bergritten heeft de Genesis een extra toegevoegde waarde in verband met de ventilatie en het gewicht.

 / 

Lazer Bullet 2.0

De sprinthelm van Lazer, de Bullet 2.0, is zeer aerodynamisch en zorgt voor minder luchtweerstand. De helm heeft een regelbare ventilatie waardoor de helm ook in warme omstandigheden gedragen kan worden. Bovendien is de helm voorzien met de voornaam van desbetreffende atleet. De Bullet 2.0 wordt vanwege de aerodynamica vooral gedragen bij sprint-aankomsten.

 / 

Lazer Volante

In 2020 maakte Team Jumbo-Visma gebruik van de Lazer Volante in tijdritten. Na veel testen en meten in onder meer de windtunnel zijn de ploeg en Lazer tot het beste resultaat gekomen. Zo werd Wout van Aert er al Belgisch kampioen tijdrijden mee en eindigde hij als tweede op bij het WK tijdrijden.

 / 

Gerelateerde updates