Vifit: de juiste sportvoeding voor Team Jumbo-Visma sporters

Vifit: de juiste sportvoeding voor Team Jumbo-Visma sporters

Vifit is inmiddels al een aantal jaren sponsor van de wielerploeg van Team Jumbo-Visma. De samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en Vifit reikt verder dan alleen een traditioneel sponsorship. Binnen het sponsorship helpt Vifit de topsporters om het beste uit zichzelf te halen met advies over gezonde voeding en het leveren van zuivel- en sportvoedingsproducten.

Voor topsporters is, naast trainen en rust, gezonde voeding erg belangrijk. Vifit zet haar expertise op het gebied van voeding en zuivelproducten graag in om Team Jumbo-Visma te helpen om optimaal te presteren. Want hard trainen vraagt veel van je spieren.

Vifit heeft daarom in samenwerking met Team Jumbo-Visma een Vifit Sport High Protein Recovery Range gemaakt. Deze producten helpen je om de proteïne te geven die je spieren helpen te ondersteunen na het sporten. Deze eiwitten dragen tevens bij aan de algehele trainingsprogressie en zorgen ervoor dat de renners het maximale effect uit hun training kunnen halen. Onze renners en rensters nemen de High Protein Bar of Protein Powder direct na het sporten als vast onderdeel van de herstelfase. Beide producten bevatten maar liefst 20 gram eiwit per portie.

De belangrijkste brandstof tijdens een training of wedstrijd zijn koolhydraten. Team Jumbo-Visma heeft samen met Vifit Sport ook een Energy Range ontwikkeld om de nodige energie te kunnen geven tijdens inspanningen. Zowel de Energy Gel als de Energy Bar bevatten een speciaal afgestemde hoeveelheid koolhydraten van 30 gram per reep of portie. Op deze manier kunnen onze renners makkelijk berekenen of ze al voldoende koolhydraten hebben ingenomen om hun inspanning te leveren.

Een gevarieerde voeding en leefstijl zijn natuurlijk belangrijk. Zuivel is van nature een bron van eiwitten. Het eten van proteïnerijke zuivel ondersteunt een optimaal herstel na een training, waardoor het een positief effect heeft op de belastbaarheid van de sporters.

 / 

Gerelateerde updates