Battaglin langer bij LottoNL-Jumbo

Battaglin langer bij LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo verlengt het contract met Enrico Battaglin die in de Giro d’Italia Steven Kruijswijk helpt om de wedstrijd te winnen. De ploegleiding is heel tevreden over de rol en de prestaties van de Italiaan en beloont hem met een tweejarige verlening van zijn contract. 

 

De 26-jarige renner won nog geen wedstrijd maar speelt een belangrijke rol in de Nederlandse formatie. Battaglin verzet veel werk op belangrijke momenten en verdient daarmee veel respect binnen het team.

 

Trots
“Ik ben trots dat ik kan blijven rijden voor dit team”, vertelt Battaglin. “Het was even wennen en aanpassen maar dit team is geweldig goed voor mij. De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt en op beslissende momenten was ik er voor de kopmannen. Dat voelt goed. Ik ben trots dat ik in eigen land voor de roze trui mag werken. Dat ik nu beloond wordt met een tweejarige overeenkomst zegt alles, denk ik. Later dit jaar hoop ik de Vuelta te rijden en dan voor een ritzege te gaan.”

 

Puncher

Ook technisch directeur Nico Verhoeven is zeer tevreden over de prestaties van Enrico Battaglin. LottoNL-Jumbo zette met de keuze voor Battaglin een stap richting de toekomst. Battaglin werd gehaald om de ploeg in de breedte te versterken. Battaglin liet in de 18e etappe van de Giro op de Pramartino klim zien waar toe hij in staat is toen hij op kop reed voor Steven Kruijswijk.

 

“Wij zijn blij met de tweejarige verlenging van Enrico”, zegt Verhoeven. “Wij haalden hem voor de Giro en als een specialist in korte venijnige bergop aankomsten. Hij is een puncher, een explosief type renner. Direct vanaf zijn entree in het team heeft hij zich ingezet om Nederlands te leren en zich aan te passen binnen het team. Hij heeft heel goed gepresteerd in het eerste deel van het seizoen. Ook in deze Giro is hij een belangrijke bodyguard voor Steven Kruijswijk in de lastige finales.”


 

Gerelateerde updates