Battaglin sprint naar 9e plaats

Enrico Battaglin is als negende geëindigd in de tweede etappe van de Ruta del Sol die gewonnen werd door Nacer Bouhanni. De Fransman van Team Cofidis is nu ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Enrico Battaglin staat nu 10e in het algemeen klassement. 

De etappe kende een lastige beklimming vlak voor de finishplaats Cordoba. Kanstantsin Siutsou demarreerde op de Alto de Trossierras waardoor de groep uitdunde tot maximaal 40 renners. In de afdaling werd de Wit-Rus van Team Dimension Data weer ingelopen en er volgde een sprint.

 

“Ik moet eerlijk bekennen dat het iets minder lastig was dan ik had gedacht”, vertelde ploegleider Addy Engels. “Ik had niet verwacht dat Bouhanni hier mee kon sprinten. Enrico Battaglin wordt 9e vandaag en daar ben ik tevreden mee, zeker gezien het feit dat hij vorige week nog wat ziekjes was en koorts had.” 

 

In de afdaling naar Cordoba vielen er wat gaten. Het wegdek lag er op sommige plaatsen nat bij. Toch reed er een grote groep naar de finish. 

 

“De afdaling was technisch en snel”, verklaarde Battaglin. “Ik zat in een groepje met Bouhanni en Steven Kruijswijk. Op drie kilometer voor de finish sloten we aan bij de eerste groep. Ik begon prima aan de sprint en rijd een top tien-klassering. Dat is belangrijk voor mij en het team. Morgen is er weer een dag.”

 

De etappe van vrijdag kent flink wat beklimmingen. De laatste top ligt op slechts 16 kilometer van de finish. 

 

Gerelateerde updates