Battaglin sprint naar vijfde plaats in 7e etappe Giro d’Italia

Battaglin sprint naar vijfde plaats in 7e etappe Giro d’Italia

Enrico Battaglin kreeg vrijdag de kans in de massasprint van de zevende etappe in de Giro d’Italia en werd vijfde. Moreno Hofland gaf halverwege de rit aan dat hij geen goede benen had, waarna de Italiaan van Team LottoNL-Jumbo zijn rol overnam. André Greipel (Lotto-Soudal) won.

 

De zevende etappe van de Giro d’Italia begon met een strijd om de punten voor het bergklassement. Dat gevecht zorgde ervoor dat het peloton al vroeg op de dag in stukken uiteen viel. “De koers was meteen hard, maar dat hadden wij ook zo ingeschat”, zei ploegleider Jan Boven. “Het peloton brak in zes stukken en Primoz Roglic en Steven Kruijswijk zaten in de eerste groep. Na vijftig kilometer was alles alweer bij elkaar.”

 

Van plan wisselen

Daarna kon het vizier al langzamerhand op de massasprint worden gericht. De invulling daarvan veranderde echter toen Moreno Hofland zestig kilometer voor de finish aangaf dat hij geen goede benen had. “We besloten om van plan te wisselen”, vervolgde Boven. “Enrico Battaglin kan ook een goede massasprint rijden. Jos van Emden heeft snel geschakeld en Enrico afgezet richting de laatste 1,5 kilometer. Daarna heeft Enrico het zelf gedaan.”

 

“Het was de eerste keer deze Giro dat ik me in een massasprint mengde, maar het ging goed”, gaf Battaglin aan. “Ik ben tevreden over het resultaat. Het was een rare sprint met veel bochten, maar ik denk dat het in mijn voordeel was dat veel sprinters er daardoor alleen voor stonden. Ik probeerde bij de beste sprinters in het wiel te zitten en werd uiteindelijk vijfde. Daar ben ik blij mee.”

 

Geconcentreerd

De etappe van zaterdag is een interessante, met de deels onverharde beklimming naar de Alpe di Poti in de finale. “Steven en ik zijn daar eind januari geweest om de rit te verkennen”, zei Boven. “We weten wat ons te wachten staan. Dit zijn dagen waarop je heel geconcentreerd moet zijn. De laatste 25 kilometer zijn lastig en ik denk dat het een mooie koers wordt voor de televisiekijkers.”

Gerelateerde updates