Bennett 11e in voorlaatste rit Dauphiné

Bennett 11e in voorlaatste rit Dauphiné

George Bennett is 11e geworden in de voorlaatste rit van het Criterium du Dauphiné. De klimmer van Team LottoNL-Jumbo maakte deel uit van een vroege kopgroep van 25 renners, bleef als één van de laatsten over, maar werd 1,5 kilometer voor het einde ingehaald door de groep met favorieten. Thibaut Pinot (FDJ) won de rit.

 

“De eerste klim was meteen heel lastig en daar reed een goede kopgroep weg”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “Die bestond uit 25 man met George Bennett daarbij. Ze hebben nooit veel ruimte gehad, omdat Team Sky hard reed in de achtervolging. Het ging zowel in de kopgroep als in het peloton volle bak. George kon op de Col de la Madeleine met de besten mee omhoog. Het werd vooraan een afvalwedstrijd en daarin heeft hij zich sterk verweerd. Het is jammer dat hij op het laatste moment nog wordt teruggepakt door de groep met favorieten, maar dit is een mooie 11e plaats en hij stijgt nu bovendien naar de 15e plaats in het algemeen klassement.

 

Progressie

Bennett zag zijn prestatie in de zesde etappe van het Criterium du Dauphiné als een nieuwe stap in zijn ontwikkeling. “Ik heb de laatste zes, zeven maanden veel progressie geboekt en vandaag heb ik weer een mooie stap kunnen zetten”, zei de Nieuw-Zeelander. “Ik heb een hele slechte proloog gereden, vorig weekend en weer zijn nog steeds hard aan het werken om erachter te komen waar dat aan gelegen heeft. Gisteren was bovendien een hele zware rit en vandaag moesten we weer hard aan de bak. Ik voelde me sterk en op zo’n eerste beklimming is het geen loterij om in de kopgroep te komen. Je moet sterk genoeg zijn en dat was ik vandaag.”

 

Zondag eindigt het Criterium du Dauphiné met opnieuw een zware bergetappe. “Het liefst zou ik mijn 15e plaats in het klassement nog willen verbeteren, morgen, maar daar heb ik wat geluk voor nodig”, gaf Bennett aan. “We moeten afwachten hoe goed mijn benen morgen zijn.”

Gerelateerde updates