Bennett 15e in Clasica San Sebastian

Bennett 15e in Clasica San Sebastian

George Bennett is 15e geworden in Clasica San Sebastian. Steven Kruijswijk was aanvankelijk de vooruitgeschoven pion van Team LottoNL-Jumbo, maar toen bleek dat hij de power miste in de finale, kreeg de Nieuw-Zeelander de vrijheid om voor zijn kans te gaan. Bauke Mollema (Trek - Segafredo) soleerde naar de overwinning.

 

“Het was een voorspelbare koers”, zei ploegleider Addy Engels. “Met zo’n zware klim in de finale, weet je dat het daar gaat gebeuren. Wij reden voor Steven Kruijswijk. De mannen hebben hem afgezet voor dat punt. Met name Wilco Kelderman heeft hem tot het laatste moment bijgestaan. Op dat moment bleek dat Steven goed is, maar nog niet die overdrive heeft die nodig is in de finale van een klassieker. George Bennett kreeg daarom de vrijheid om aan te klampen en hij eindigde uiteindelijk in de groep die sprintte voor de 11e plaats. Dat is een goede prestatie van hem.”

 

Vreemd

Bennett zag dat resultaat lange tijd niet aankomen. “Het was een vreemde dag”, gaf hij aan. “Aan het begin van de race voelde ik me slecht, maar het werd vervolgens niet echt slechter. We hebben als team goed gereden, maar uiteindelijk moesten we al vroeg in de finale van plan wisselen. Deze 15e plaats is geen topresultaat, maar ik ben er blij mee.”

Gerelateerde updates