Bennett in de aanval in Oman

Bennett in de aanval in Oman

George Bennett van Team LottoNL-Jumbo is vandaag als 26e gefinisht in de voorlaatste etappe van de Tour of Oman. Bennett zat in de eerste groep van 36 renners die voor de zege streden. De overwinning ging naar Edvald Boasson Hagen (Dimension Data). Vincenzo Nibali (Astana) blijft aan de leiding in het algemeen klassement. 

De renners van Team LottoNL-Jumbo hadden de opdracht in de korte maar lastige rit om George Bennett aan de eerste van een reeks van drie slotklimmetjes af te zetten. 

“De renners hadden de taak om George goed af te zetten”, gaf ploegleider Jan Boven aan. “Je ziet dat de sprinttrein steeds beter werkt en dat renners beter op elkaar afgestemd raken. George reed op die beklimming nog weg in een groepje van 7 man maar ze kregen niet echt de ruimte.”

Bennett voegde zich pas laat bij het team in Oman na een reis uit Nieuw-Zeeland en toont een goede progressie en lijkt de jetlag te hebben overwonnen. 

“Je ziet dat George flink wat progressie heeft gemaakt”, vervolgde Boven. “Vorig jaar kon hij dit niet. De andere jongens staan er conditioneel ook goed voor en dat geeft vertrouwen richting de klassiekers. We vliegen maandag terug naar huis en dan is het alweer snel zaterdag en staan we aan de start van de Omloop het Nieuwsblad.”

Zondag staat een sprintersetappe op het programma. Boven gaf de ploeg opdracht om vandaag zoveel mogelijk energie te sparen. 

“Hofland heeft hier al bewezen snel te zijn. Daarom heb ik de ploeg opdracht gegeven George af te zetten en dan zoveel mogelijk energie te sparen voor morgen. Sinds de Tour of Qatar zie je dat de ploeg groeit, conditioneel en in zelfvertrouwen.” 

De laatste etappe is zondag is 130 kilometer lang en kent twee heuveltjes.

 

Gerelateerde updates