Bennett schuift plaats op en wordt 14e in de Dauphiné

Bennett schuift plaats op en wordt 14e in de Dauphiné

George Bennett is 14e geworden in het algemeen klassement van het Criterium du Dauphiné. De klimmer van Team LottoNL-Jumbo werd in de laatste etappe 19e en schoof daardoor één plaats op. Stephen Cummings (Team Dimension Data) won de laatste rit. Chris Froome (Team Sky) won het eindklassement.

 

“George Bennett heeft progressie geboekt, deze week”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “Hij heeft een goede prestatie geleverd en daar zijn we blij mee. Deze 14e plaats is een grote stap voorwaarts voor hem en meer dan we van tevoren hadden verwacht. Hij is vandaag ook lang bijgestaan door Alexey Vermeulen. Alexey is nog heel jong en het is mooi om te zien dat hij beter aan het worden is. Hij heeft deze week sterk gereden.”

 

Fysieke mogelijkheden

Zeeman keek minder positief terug op de vlakke etappes in het Criterium du Dauphiné. “In de twee etappes die in een massasprint eindigden, hebben we er te weinig uit gehaald”, gaf de ploegleider aan. “Daar zijn we niet tevreden over en moeten we ons in ontwikkelen. Moreno Hofland heeft daarentegen wel aangetoond dat hij veel fysieke mogelijkheden heeft. Dit was een zware Dauphiné en daar is hij goed doorheen gekomen.”

Gerelateerde updates