Bennett strijdlustig in 20e etappe Vuelta

Bennett strijdlustig in 20e etappe Vuelta

George Bennett zat voor de derde keer deze Vuelta a España in de grote vlucht. Dat leverde de Nieuw-Zeelander een vijftiende plaats op. Ruben Plaza (Lampre – Merida) won de rit.

“Het belangrijkste was dat we vandaag met George in de ontsnapping zaten”, zei ploegleider Merijn Zeeman na afloop. “Dat lukte. Hij was onderdeel van een hele grote kopgroep en heeft daarin gereden voor wat hij waard was. Toen er op de voorlaatste berg een groepje uit die kopgroep ontsnapte, probeerde hij er naartoe te springen. Hij strandde helaas op vijftig meter. Meer zat er niet in, maar hij heeft het goed gedaan. George heeft een mooie Vuelta gereden.”

Positieve punten

“Het was frustrerend dat het me niet lukte om de aansluiting te maken”, gaf Bennett aan. “Het was een zware rit en ik heb gedaan wat ik kon, maar ik had gehoopt dat ik meer uit deze situatie kon halen. Ik had heel graag een etappe willen winnen in deze Vuelta, maar toch haal ik veel positieve punten uit de afgelopen drie weken. Ik heb een redelijk hoog niveau gehaald. De ronde is nog niet afgelopen. Morgen krijgt Tom Van Asbroeck weer een kans. Ik wil nog één keer alles geven om hem te helpen.”

“We gaan onze sprinttrein aanspreken voor Tom, morgen”, vervolgde Zeeman. “Tom heeft een goede Vuelta gereden en hij heeft morgen zeker een kans op de ritwinst. Hij heeft zijn debuut gemaakt in een grote ronde en het is zeer waardevol dat hij Madrid heeft gehaald. Onze andere twee debutanten zijn daar ook in geslaagd en daar zijn we erg trots op.”

Gerelateerde updates