Bennett toont vorm in vierde etappe Tour of Oman

Bennett toont vorm in vierde etappe Tour of Oman

George Bennett heeft zich op de lange slotklim naar Green Mountain in de vierde etappe van de Tour of Oman lang staande gehouden. De Nieuw-Zeelander van Team LottoNL-Jumbo klom naar een zevende plaats in de daguitslag. Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) won de etappe.

 

Ploegleider Jan Boven gaf donderdag al aan dat zijn ploeg tot de voet van de slotklim naar Green Mountain de taak had om George Bennett zo goed mogelijk af te zetten, maar dat iedereen verder zo zuinig mogelijk de etappe door moest zien te komen. Dat lukte de mannen van Team LottoNL-Jumbo vrijdag goed. “De finale was heel zwaar, maar de rest van de dag viel het mee”, gaf Boven aan. “De ploeg heeft George goed afgezet. In de aanloop naar de klim lag het tempo in het peloton vrij hoog omdat er een grote kopgroep weg was. Daar zijn wij goed en zuinig doorheen gekomen. Maarten Wynants is uiteindelijk nog even bij George gebleven en daarna moest hij het zelf doen.”

 

Dat deed de Nieuw-Zeelander vervolgens uitstekend. “Het was zo stijl dat niemand in een groepje kon rijden”, zei Boven. “George reed een hele tijd bij Tom Dumoulin (Team Giant - Alpecin), maar moest hem op het laatst laten gaan. Ik ben heel tevreden met zijn prestatie. Als je ziet welke mannen hier meerijden en daarnaast rekening houdt met het feit dat George aan het begin van deze wedstrijd nog last had van een jetlag, heeft hij vandaag aangetoond dat hij conditioneel goed is.”

 

Bennett gaf na de rit aan vooral blij te zijn met de manier waarop zijn ploegleider Boven en coach Mathieu Heijboer hem deze week hebben benaderd. “Ze hebben me totaal geen druk opgelegd”, gaf hij aan. “Ze hielden er rekening mee dat het moeilijk is om na een lange reis en een tijdverschil van 9 uur meteen voor een klassement te knokken en dat vind ik erg prettig. Het duurde even voordat ik gewend was aan mijn jetlag, dus ik kon de eerste dagen niet mee met de eerste vijftig renners in de wedstrijd. Vandaag voelde ik me een stuk beter en mijn zevende plaats geeft me veel zelfvertrouwen. Ik heb deze dagen een stap kunnen zetten in mijn ontwikkeling en ik hoop dat in Parijs-Nice te kunnen bevestigen.”

 

Zaterdag staat er weer een zware etappe op het programma in de Tour of Oman. In de slotfase daarvan wordt de Climb of Bousher drie keer gedaan. “We rijden hem twee keer van de ene kant en één keer van de andere kant op en het tempo zal hoog liggen”, zei Boven. “We gaan George weer in stelling proberen te brengen.”

Gerelateerde updates