Bennett zakt in klassement na tijdrit Tour of California

George Bennett is er tijdens de zesde etappe van de Amgen Tour of California niet in geslaagd om zijn top-3 positie in het algemeen klassement te behouden. De klassementsrenner van Team LottoNL-Jumbo werd 38e in de tijdrit rondom Folsom en zakte naar de 9e plaats. De 21-jarige Alexey Vermeulen klokte de zestiende tijd. Rohan Dennis (BMC Racing Team) won.

 

De 20,3 kilometerslange tijdrit rondom Folsom was Vrijdag de belangrijkste kans voor de klassementsrenners om nog wat tijd te winnen. Het was daarom een doorslaggevende etappe voor Nieuw-Zeelander George Bennett in zijn jacht op het podium in de Tour of California. Voor de tijdrit stond hij nog derde in het algemeen klassement. Die podiumplaats verloor hij echter in zijn rit tegen de klok. Bennett werd 38e op 1’53” van Dennis en zakte naar de negende plaats in het klassement. “George is geen tijdritspecialist, maar hij heeft gevochten voor wat hij kon”, zei ploegleider Frans Maassen. “Het was helaas niet goed genoeg om bij de favorieten in de buurt te blijven. Hij is op waarde geklopt.”

 

Ruimte voor verbetering

“Ik had geen goede dag”, gaf Bennett aan. “Ik had het beter willen doen dan ik vandaag kon. Het was niet genoeg om echt kans te maken op het podium in het eindklassement. Ik voelde me wel sterk, maar het lukte me niet om mijn kracht te benutten op mijn tijdritfiets. Er is nog ruimte voor progressie door meer uren op de tijdritfiets te rijden.”

 

De 21-jarige Alexey Vermeulen was de beste renner van Team LottoNL-Jumbo in de daguitslag. De Amerikaan werd 16e op 1’12”. “Ik was verbaasd door zijn sterke tijdrit”, zei Maassen. “Vermeulen is erg jong. Dit is een knappe prestatie van hem.”

 

Gerelateerde updates