Campenaerts haalt doel in tijdrit Volta ao Algarve

Campenaerts haalt doel in tijdrit Volta ao Algarve

Victor Campenaerts is negende geworden in de derde etappe van de Volta ao Algarve. In een tijdrit van 18 kilometer gaf de renner van Team LottoNL-Jumbo 51 seconden toe op winnaar Fabian Cancellara (Trek - Segafredo). Primoz Roglic werd 24e en staat nu zesde in het algemeen klassement.

 

De tijdrit in de Volta ao Algarve had alles in zich. De 18 kilometers rondom Sagres waren in het begin bochtig en technisch. De renners kregen te maken met veel zijwind. “De heenweg ging bovendien licht bergop en de terugweg daardoor licht bergaf”, gaf ploegleider Merijn Zeeman na afloop aan. “Het was een heel lastig parcours. Ik ben tevreden met de 9e plaats van Victor Campenaerts. In een veld met zoveel goede tijdrijders is dat een mooie uitslag en bovendien een stap vooruit ten opzichten van wat hij vorig jaar liet zien.”

 

“Het was mijn doel om top-10 te rijden en dat heb ik gehaald”, zei Campenaerts zelf. “Het was een goede tijdrit, niet super, maar je kunt niet elke dag uitzonderlijk presteren. Ik heb in de beginfase misschien wat tijd verloren. In dat bochtige gedeelte was ik, na mijn val in de tijdrit in Valencia, vooral bezig met op mijn fiets blijven zitten. Daardoor heb ik af en toe teveel ingehouden. Toch houd ik hier een goed gevoel aan over. Met al die zijwind was dit een tijdrit voor wielrenners met ervaring in de Vlaamse klassiekers. Cancellara heeft in dat opzicht meer body dan ik.”

 

Er was na afloop ook veel ontzag voor de prestatie van Roglic, die 24e werd en zich daarmee handhaafde in de top-10 van het algemeen klassement. “Hij heeft weer een hele goede prestatie geleverd”, zei Zeeman. “Hij heeft nog nauwelijks ervaring in het tijdrijden, maar hij heeft zich vandaag goed voorbereid en veel informatie gekregen van zijn ploeggenoten. Hij is erg licht, dus hij was vandaag zeker niet in het voordeel. Dat hij nu 6e staat in het algemeen klassement, is hartstikke goed. Morgen moet hij ervoor zorgen dat hij geen tijd verliest en dan kan hij zondag nog een keer volle bak gaan. Dat wordt een mooie finale.”

 

Zaterdag verschuift de aandacht echter weer even naar sprinter Dylan Groenewegen. “Morgen is een springdag en dan gaan we weer werken voor Dylan”, bevestigde Zeeman. “Deze wedstrijd verloopt tot nu toe goed voor ons met veel mooie uitslagen. Daar willen we morgen weer een vervolg aan geven.” 

 

Gerelateerde updates