Castelijns in de aanval, Groenewegen vierde in Kuurne-Brussel-Kuurne

Castelijns in de aanval, Groenewegen vierde in Kuurne-Brussel-Kuurne

Dylan Groenewegen is vierde geworden in Kuurne-Brussel-Kuurne. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo werd na een slopende wedstrijd derde in de sprint om de tweede plaats. Twan Castelijns zat in de finale van de Belgische semiklassieker mee in een kopgroep van 15. Jasper Stuyven (Trek - Segafredo) ontsnapte uit die kopgroep en won.

 

Er gebeurde veel in de 68e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne. De wind speelde daarin een rol en de heuvelzone zorgde traditiegetrouw voor een schifting. “Na de Oude Kwaremont zaten we alleen met Maarten Tjallingii vooraan”, zei ploegleider Frans Maassen na afloop. “Dat was niet goed genoeg. We hebben dat vervolgens zelf recht kunnen zetten, maar daar hadden we de wedstrijd ook kunnen verliezen.” 

 

Kort daarna waren Dylan Groenewegen en Twan Castelijns vertegenwoordigd in een klein eerste peloton. “Dylan is met een goede vorm uit Algarve gekomen en dat kon je daar zien”, vervolgde Maassen. “We hebben voor hem gewerkt en de wedstrijd liep uiteindelijk ook goed voor ons.” Groenewegen zelf was tevreden met de manier waarop het uiteindelijk afliep. “Na de Oude Kwaremont zat ik iets te ver, maar ik had gelukkig een goede ploeg om me heen”, gaf hij aan. “Ik heb het uiteindelijk gehaald tot de finish. Ik heb voluit gesprint en meer dan deze vierde plaats zat er niet in. Daar kan ik tevreden mee zijn. Dit is een uitslag waarop ik verder kan bouwen.”

 

De mannen van Team LottoNL-Jumbo hadden een luxe positie in het peloton doordat Twan Castelijns in de kopgroep zat. “Dat is een hele sterke inspanning van hem geweest”, benadrukte Maassen. “Daardoor zaten onze mannen ook wat meer op hun gemak in het peloton.” Castelijns zat op het juiste moment van voren en kon met een groep van vijftien renners meeschuiven. “Vorig jaar reed ik een heel ander soort koersen”, zei hij na afloop. “De belangen zijn hier een stuk groter. Dan is het gaaf als je in het wedstrijdbeeld voor kunt komen. Aan het einde was ik niet sterk genoeg meer om te reageren, waardoor ik de besten uit die kopgroep moest laten gaan.”

 

Uiteindelijk eindigde Kuurne-Brussel-Kuurne bijna alsnog op een traditionele manier. “Het was een slopende koers, maar het eindigt uiteindelijk toch in een sprint van een grote groep”, besloot Maassen. “Alleen bleef Stuyven op op een indrukwekkende manier vooruit. Hij is de verdiende winnaar en ik vind dat Dylan een mooie uitslag heeft neergezet.”

Gerelateerde updates