De wereldkampioenschappen: alle uitslagen

De wereldkampioenschappen: alle uitslagen

De wereldkampioenschappen wielrennen zijn in volle gang. Benieuwd naar de uitslagen? Bekijk het hieronder!

Wegwedstrijd (mannen)

Christophe Laporte heeft de zilveren medaille weten te bemachtigen op het wereldkampioenschap in Australië. De Fransman kwam in het slot van de wedstrijd terug in de strijd om zilver en brons achter de ongenaakbare Remco Evenepoel en liet deze kans niet onbenut. Een sterke sprint bracht Laporte naar het zilver, net voor ploeggenoot Wout van Aert die vierde werd. Pascal Eenkhoorn reed lang in de aanval, maar kwam net te kort voor een ereplaats. Lees hier meer.

 / 

Wegwedstrijd (vrouwen)

Marianne Vos is bij de wegwedstrijd voor vrouwen als veertiende geëindigd. De renster van Team Jumbo-Visma won de sprint van de achtervolgende groep, terwijl haar landgenote Annemiek van Vleuten de wereldtitel greep.

 / 

Wegwedstrijd (U23)

Olav Kooij heeft vrijdag tijdens de wegwedstrijd voor beloften net naast het eremetaal gegrepen. De jonge sprinter streed in een regenachtig Wollongong om het brons, maar moest op de finish genoegen nemen met de vijfde plek. Michel Hessmann (elfde) en Per Strand Hagenes (dertiende) eindigden net buiten de top tien.

 / 

Individuele tijdrit

Tobias Foss heeft voor een sensatie gezorgd op het wereldkampioenschap tijdrijden. De Noor greep het goud in het Australische Wollongong. Lees hier meer.

Bij de beloften eindigde Michel Hessmann als vijfde.

 / 

Mixed relay

Edoardo Affini heeft met Italië het zilver behaald op de mixed relay. Riejanne Markus met Nederland en Romy Kasper met Duitsland grepen net naast de medailles.

Gerelateerde updates