Even bijkletsen met: Steven Kruijswijk

Even bijkletsen met: Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk is vorige week vader geworden van zoontje Perre. Woensdag staat hij alweer aan de start van de Ruta del Sol, zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

Steven, hoe gaat het thuis met je zoontje Perre?
Het gaat goed! De eerste week heeft hij het goed gedaan. Hij eet goed, slaapt goed. Het is erg mooi om zoiets mee te maken.

De naam Perre hoor je niet vaak, waar komt die naam vandaan?
Mijn vriendin en ik wilden geen naam die voor de hand lag. We zijn regelmatig in Spanje en hebben de winter in Girona doorgebracht. Zo kwamen we bij Spaanse namen en uiteindelijk bij Perre. We hebben hem wel vernederlandst, want eigenlijk is het Pere. Maar dan krijg je problemen met de uitspraak in Nederland.

Hoe is je voorbereiding verlopen voor dit seizoen?
De voorbereiding is goed verlopen. Ik ben een lange tijd in Spanje gebleven. Daar heb ik veel getraind en ook een trainingskamp met de ploeg gehad. Ik heb er goed kunnen werken aan een brede basis. Een paar weken voor de bevalling zijn we terug naar Nederland gegaan. Daar heb ik goed kunnen trainen tot deze week. Het was een hectische week, het fietsen kwam op de tweede plaats. Maar daar heb je ook iets heel moois voor terug, dus dat was totaal geen opoffering. Helaas moest ik weer snel weg, want het seizoen komt eraan.

De Ruta del Sol is je eerste wedstrijd dit seizoen. Wat verwacht je van deze koers?
We wisten dat ons zoontje rond deze periode geboren zou worden, dus ik heb hier geen doel van gemaakt. Deze wedstrijd gebruik ik om tot een beter niveau te komen en te kijken hoe de conditie ervoor staat. Hierna rijd ik Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië en daar ben ik een belangrijke waarde voor de ploeg. Ik hoop dat ik met een goede uitslag en een goed gevoel richting de Giro kan gaan.

De Giro d’Italia is je hoofddoel. Wat wil je daar bereiken?
Ik ga daar voor een goed klassement, net als vorig jaar. Met mijn voorbereiding probeer ik daar alles aan te doen, zo ga ik nog op hoogtestage. Ik wil het beter doen dan vorig jaar, dus dat wordt top 6, haha. Nee, het lijkt me mooi om mijn prestatie de evenaren. Ik ga voor een dikke top 10. 

Gerelateerde updates