#FoodFriday De steaks van Joost Theunissen

#FoodFriday De steaks van Joost Theunissen

Naast de Giro d'Italia gaat dit weekend ook de Amgen Tour of California van start. Een van de wielrenners die namens Team LottoNL-Jumbo van start gaat is Laurens ten Dam en hij is blij dat hij er weer bij is.

 

"Naast dat het een mooie koers is om te rijden heeft dat ook te maken met de steaks die onze buschauffeur hier maakt. Het zijn echt de beste van heel de wereld. Niemand maakt ze zoals Joost Theunissen(Foto). Daarnaast is het verse fruit bij het ontbijt en de havermout met pindakaas ook een favoriet. Maar niets tipt aan de steaks van Joost!"

De steaks zijn bij het hele Team een zeer gewaardeerde traktatie. "Sinds 2012 schotel ik iedereen die mee komt naar California mijn steaks voor", zegt hij. "Als rancher produceer ik alles zelf en dat doe ik op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De runderen worden zonder allemaal chemische producten vetgemest in de woestijn. Nadat ze zijn geslacht blijft het vlees nog een tijdje in de koelkast liggen om het te laten rijpen, waardoor het ontzettend mals wordt. Daarna gaan de steaks op "mijn manier" de barbecue op, maar hoe ik dat doe is mijn geheim. Als ik dat verklap hebben ze mij volgend jaar niet meer nodig om steaks te komen maken. Ik hoop in ieder geval dat mijn eten een goede bijdrage kan leveren aan de prestaties van Team LottoNL-Jumbo in California."

Gerelateerde updates