Geen rol voor LottoNL-JumboTeam

LottoNL-Jumbo heeft een de laatste etappe in de Tour of Norway geen rol van betekenis kunnen spelen in de eindsprint. De 163-kilometerlange rit werd gewonnen door Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data). Pieter Weening (Team Roompot) wint het eindklassement.

De laatste etappe werd in zeer slecht weer gereden. Na een snelle start reden uiteindelijk twee renners weg. Het tweetal kreeg een flinke voorsprong het sein voor Team LottoNL-Jumbo en Dimension Data de ploeg van Boasson Hagen om het gat dicht te rijden.

Op kop rijden
“Het ging super snel in het begin van de etappe”, zegt ploegleider Merijn Zeeman. “Na een lastig klimmetje reden eerst 6 renners weg maar die werden terug gepakt. Toen gingen die twee coureurs er vandoor. We reden samen met Dimension Data op kop maar op het laatste klimmetje sprong hun kopman Boasson Hagen weg en die rijdt naar de overwinning.”

Bijna val
“We hebben gereden voor Tom Van Asbroeck maar hij valt bijna in de eindsprint. En toen was het om zeep. Dat is zuur want de mannen hebben verschrikkelijk hard gewerkt vandaag. Maar het is goed dat Tom niet gevallen is want de snelheid lag heel erg hoog. Met deze koers in de benen kunnen we verder.“

Sep Vanmarcke kwam vandaag niet meer aan de start. De klassiekerspecialist voelde zich niet helemaal fit.

Gerelateerde updates