Gemiste kans Hofland in eerste etappe Ronde van Romandië

Gemiste kans Hofland in eerste etappe Ronde van Romandië

Moreno Hofland is twaalfde geworden in de eerste etappe van de Ronde van Romandië. De vanwege sneeuw ingekorte rit was een buitenkansje voor de sprinter van Team LottoNL-Jumbo om voor de overwinning te sprinten, maar hij kwam niet in de goede positie. Marcel Kittel (Etixx - Quick Step) won.

 

De eerste etappe van de Ronde van Romandië was vanwege de sneeuw in het eerste gedeelte van het parcours flink ingekort. De renners hoefden slechts 100,5 kilometer af te leggen en dat vergrootte de kansen op een massasprint waarin Moreno Hofland zich kon laten zien. “Dit is een gemiste kans”, zei ploegleider Frans Maassen na de rit. “Hij zat in de finale alleen, maar dat was ook een beetje zijn eigen schuld. Dit had beter gemoeten.”

 

Verkeerde beslissing

Hofland baalde zelf enorm van zijn twaalfde plaats. “Dit zijn mogelijkheden voor mij”, gaf hij aan. “Het was een lastige rit, er zijn niet veel topsprinters aanwezig en ik had de finale verkend. Ik maakte een fout. Ik koos de rechterkant in plaats van dat ik bij Jos van Emden bleef, raakte ingesloten en kwam helemaal niet goed uit. Dit was mijn eerste sprint sinds een paar weken en het ging niet automatisch. Daarin heb ik in een verkeerde beslissing genomen en daar baal ik heel erg van.”

 

Man-tegen-man

Donderdag is Wilco Kelderman de aangewezen man om een resultaat te behalen voor Team LottoNL-Jumbo, als de tweede etappe van de Ronde van Romandië bergop eindigt. “Ik denk dat Wilco klaar is voor morgen”, zei Maassen. “Hij reed in de proloog van gisteren hard omhoog. Het wordt morgen een man-tegen-man-gevecht en ik denk niet dat een ontsnapping een kans maakt.”

Gerelateerde updates