George Bennett opnieuw in de kopgroep

George Bennett opnieuw in de kopgroep

George Bennett van Team LottoNL-Jumbo reed een aanvallende koers tijdens de 19e etappe in de Tour de France. In de rit naar Saint-Gervais ontstond er al snel een omvangrijke kopgroep met daarin de Nieuw-Zeelander. Het peloton pakte de kopgroep terug in de finale en uiteindelijk won Romain Bardet (AG2R) met een late aanval de 146 kilometer lange etappe.

George Bennett kwam teleurgesteld over de streep. “Het is balen dat wij niet weg mochten blijven, ik had echt goede benen en alles verliep volgens plan. Ik kwam terecht in een grote kopgroep en we mochten wegrijden. Maar dan hoor je opeens dat Astana gaat rijden en dan weet je dat het moeilijk zal worden.” Ondanks dat het verschil snel kleiner werd bleef Bennett hoop houden. “Als er een ploeg achter je aan gaat rijden moet je gewoon zorgen dat je harder rijdt, uiteindelijk zal die ploeg het dan wel opgeven.”

Niet iedereen dacht er zo over. “De samenwerking in de kopgroep was niet goed, ik wilde dat er door gereden werd maar er werd veel geklaagd en maar weinig renners draaiden echt mee. Dan snap ik echt niet dat er renners zijn die gaan aanvallen, als we goed hadden samengewerkt zou de ontsnapping zeker een kans hebben gehad.”

“De hoop was snel weg als je hoort dat Astana gaat rijden” Zegt ploegleider Merijn Zeeman. “Het is goed om te zien dat Bennett opnieuw in de ontsnapping terecht kwam. Hij wilde het erg graag en dan is het mooi dat het lukt.” Zeeman zag al snel dat Bennett in orde was. “Hij kon met de besten mee omhoog, het is dan zuur dat het peloton de kopgroep niet laat gaan.”

Valpartij

“Toen ik in het peloton zat wilde ik zo lang mogelijk mee kunnen komen, maar door een valpartij raakte ik achterop.” In de natte afdaling in de finale viel Bennett over een aantal renners heen. Maar volgens hem leverde dat geen schade op. “Morgen gaan we het gewoon weer proberen.”

Groenewegen

“Weer een zware dag achter de rug, het ging vandaag best goed en het doel is bereikt. De benen doen zeer, maar dat heeft iedereen, dus moet je je daar overheen zetten.” Dylan Groenewegen voelt zich nog verassend goed. “Ik ben niet echt vermoeid, het is vooral dat de anderen veel harder bergop rijden. Maar ik zie ook dat de andere sprinters het moeilijk hebben. Aan het begin van de tour loste ik een stuk eerder en nu ongeveer gelijk met de andere sprinters.”

“Nog een dag keihard afzien, en dan kan ik over Parijs gaan nadenken, dat is het grote doel nu.”

Gerelateerde updates